Diari La Veu del País Valencià
PSPV: ‘El PPCV ressuscita vells fantasmes com el conflicte lingüístic’
RedactaVeu / València.

El portaveu del grup socialista en Les Corts, Antonio Torres, ha lamentat aquest diumenge que “quan el PP ja no té res que oferir intenta ressuscitar vells fantasmes, com el conflicte lingüístic o la bandera”.

Així s’ha manifestat el socialista davant les crítiques de dirigents del PP a la definició de la llengua plantejada per la Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) en el seu Diccionari Normatiu, que suposen, al seu judici, “un nou atac del PP de Fabra als òrgans estatutaris, com fa sempre que està en una posició de feblesa”.

“Ara l’AVL ja no els interessa perquè no es plega als seus desitjos”, ha incidit Torres, que ha recordat que el PP “ja ha intentat trencar amb el pacte lingüístic i reformar algunes institucions, com aquesta, que figuren en l’Estatut d’Autonomia i que estan blindades, és a dir, que exigeixen el vot de tres cinquenes parts de la càmera per a aprovar modificacions”.

En aquest sentit, ha recordat que a la fi de 2013 el PP va intentar aprovar la reducció dels membres de l’AVL, així com del Consell Jurídic Consultiu i del Consell Valencià de Cultura, “la qual cosa no va aconseguir malgrat comptar amb majoria absoluta a Les Corts a causa de l’oposició de la resta de grups parlamentaris, que ho van considerar com un intent de ressuscitar el conflicte lingüístic i pretendre recuperar el control polític d’aquestes institucions”.

Així, Torres ha assenyalat que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, “ha pogut acabar amb RTVV, però l’AVL continua perquè es va blindar, però com ja no la poden tenir manipulada no els interessa”. En la seua opinió, l’estratègia del PP es basa que “el que no serveix als seus interessos ho elimina”.

En tot cas, el síndic socialista ha apuntat que el PP “pretén que no es parle del que realment preocupa als ciutadans, que és la situació de l’ocupació al País, els impagaments a la dependència, les retallades en sanitat i educació o l’agressió a les dones amb la nova llei de l’avortament”.

Comparteix

Icona de pantalla completa