Diari La Veu del País Valencià
El negoci ‘ecofriendly’ de Baleària: ferris amb gas natural i estacions intel·ligents

El president de la naviera valenciana Baleària, Adolfo Utor, va assegurar aquest dijous que “no cal tindre por a dir que les companyies han de dedicar-se a fer negoci, però han de ser negocis responsables”. Al seu parer, l’activitat de les empreses s’ha d’avançar a les “exigents normatives mediambientals del futur”.

El màxim responsable de la firma va presentar a Dénia la memòria de responsabilitat social corporativa i sostenibilitat, “un exercici de responsabilitat i transparència cap als diversos grups d’interés”, tal com va indicar. Utor va assenyalar que l’eix que guia Baleària és la cultura de ‘les tres c’. “Decidim i actuem de forma responsable per convenciment, perquè ens convé i coaccionats per seguir una bona gestió dels riscos legals”.

Una inversió de 320 milions d’euros

En aquest sentit, Utor va destacar que Baleària està construint tres cruise ferries impulsats per gas natural que reduiran les emissions contaminants i projecta tres estacions marítimes intel·ligents i ecoeficients, que permetran una gestió més eficient i uns servicis personalitzats per als passatgers. Un d’aquests vaixells s’està construint en unes drassanes de Bilbao i els altres dos a Venècia, amb una inversió que supera els 320 milions d’euros.

En un món “en crisi generalitzada, en caiguda contínua”, el president de Baleària va defensar el concepte smart maritime que, al seu parer, guia l’empresa, a bord del vaixell Regina Bàltica. El màxim responsable de la naviera va explicar que l’augment de negoci de Baleària va permetre “retornar més de 347 milions d’euros als seus grups d’interés, l’anomenat cash flow social”.

Proveïdors locals

Utor va destacar que el 85% dels 6.000 proveïdors de Baleària són locals i que la Fundació Baleària va realitzar més de 70 activitats amb la participació de més de 40 artistes, a més de seguir “impulsant els projectes d’investigació i sensibilització mediambientals”.

Baleària va transportar el 2016 3,5 milions de passatgers i 5 milions de metres lineals de càrrega rodada. La companyia valenciana compta amb una flota de 25 vaixells, que cobreixen un total de 18 línies a Balears, Ceuta, Melilla, Marroc, Argèlia i el Carib. Les rutes internacionals de la companyia van sumar 705.000 passatgers, un 15% més, amb la implantació a Argèlia.

Comparteix

Icona de pantalla completa