Diari La Veu del País Valencià
Mónica Oltra: Quan María José Català revela on estan els centres d’acollida, posa en perill els menors

La polèmica sobre els centres de menors ha tornat a centrar bona part de la roda de premsa del divendres, en què Mónica Oltra dóna compte dels acords del ple del govern presidit per Ximo Puig. Oltra s’ha defensat dels atacs del Partit Popular, en concret, de l’exconsellera d’Educació i ara diputada autonòmica, María José Català, qui, aquest matí, ha revelat que hi ha xiquets de menys de 3 anys ingressats en centres tot i que la llei obliga que estiguen amb famílies acollidores.

Oltra ha explicat que “poden haver-hi xiquets de 0 a 3 anys a Alacant. Normalment, van a famílies d’urgent diagnòstic, però, excepcionalment, poden passar per un centre mentre es busca família o perquè necessiten alguna atenció especial”. Tot seguit, Oltra ha passat a l’atac i ha retret a Català que preferisca “arrear-li al govern i a la consellera” que “protegir els xiquets”. “No és bo que hi haja mitjans gràfics a la porta dels centres i policia per a traslladar els xiquets. Com no és bo que Català faça geolocalització del centre. O que es facen fotografies on es pot localitzar el centre. Se’ls ha de protegir de persones que no els han de trobar, com passa amb els centres de dones. Quan Català revela on està un centre, està posant en perill els menors”, ha sentenciat la consellera de Benestar Social.

Oltra ha deixat en mans de les Corts el mecanisme d’investigació per a garantir la transparència i que l’opinió pública conega la gestió actual i passada dels centres de menors. També ha recordat que “un diputat pot visitar un centre sense comunicació prèvia. Els mitjans de comunicació estan convidats a entrar-hi en horari que no estiguen els menors. Poden prendre fotos sempre que no es faça recognoscible el lloc”.

Oltra ha llançat un darrer repte a María José Català; “Si Català vol treballar, la convide que visite els centres”.

Comparteix

Icona de pantalla completa