Diari La Veu del País Valencià
L’aeroport de Castelló assoleix el seu rècord mensual de passatgers

L’aeroport de Castelló ha registrat en maig el seu rècord mensual des que va obrir-se al trànsit en desembre de 2014. En maig, la base de Vilanova d’Alcolea va sumar 18.215 passatgers, segons ha informat aquest divendres Aerocas, l’empresa pública propietària de l’aeroport. Han contribuït a aquest resultat els vols xàrter de 4.200 turistes austríacs que rep la base entre maig i juny.

Des de començament d’any fins ara, la instal·lació suma 57.690 passatgers, pels 30.674 del mateix període de 2016. El director de l’aeroport, Alexander Schroll, ha destacat que el resultat és fruit dels “esforços continuats per a posicionar l’aeroport de Castelló en el món turístic europeu i per a promocionar-lo com una plataforma atractiva per a vols executius i d’oci”.

A hores d’ara, des de Castelló es pot volar a Londres-Standed, Bristol, Sofia i Bucarest. A aquestes rutes se sumarà des d’octubre una connexió amb la ciutat polonesa de Poznan, un potent nucli universitari equidistant de Varsòvia i Berlín. La terminal castellonenca és l’única d’Espanya gestionada per una empresa privada, la francesa Edeis.

L’objectiu de la base de Vilanova és assolir enguany la xifra de 177.000 passatgers, un 66% més que els 106.000 viatgers registrats l’any passat. L’aeroport, inaugurat en 2011 sense avions per l’expresident de la Generalitat Francisco Camps, va rebre els primers vols en 2015.

Comparteix

Icona de pantalla completa