Diari La Veu del País Valencià
València tindrà un centre d’emergències 24 hores per a víctimes de violència contra les dones

València comptarà amb un centre d’emergències que romandrà obert 24 hores per tal d’atendre víctimes, i els seus fills, de violència masclista. Així ho ha anunciat aquest divendres la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, durant la celebració d’una jornada per a millorar la coordinació del protocol de violència contra les dones.

Aquest tipus de centres són punts on es facilita l’acolliment a les dones i als seus fills amb caràcter immediat i temporal. A més, ofereixen l’allotjament, protecció i suport necessari, així com intervenció psicosocial adequada, a través d’un equip de professionals, mentre es gestiona una alternativa residencial.

En paraules de la regidora d’Igualtat, el fet de comptar amb un centre d’aquestes característiques significa que es podrà atendre les víctimes de la violència contra les dones quan la situació ho requerisca, per la urgència o la gravetat dels fets patits, i quan no tinguen un altre recurs d’allotjament alternatiu, no disposen de mitjans econòmics suficients per a poder afrontar la situació de maltractament o córreguen perill la seua integritat física i/o psíquica.

Fins ara, al País Valencià únicament tenien un centre d’aquestes característiques les ciutats d’Alacant i Castelló.

Comparteix

Icona de pantalla completa