Diari La Veu del País Valencià
Més d’una desena de localitats commemoren aquest dilluns Sant Blai

Europa Press / València.

A Bocairent tindrà lloc a les 12.00 hores una missa amb motiu de les festes de moros i cristians, en honor al sant i patró del municipi.

Igualment, Torrent commemorarà el sant amb una missa solemne a les 12.00 hores i a la vesprada, a les 18.00 hores, la imatge del sant recorrerà els carrers propers al temple, acompanyada dels clavaris i clavarieses, que cada any són triats entre xiquets de fins a sis anys d’edat. A més, segons el rector Salvador Torrent, “seran beneïts els pans dels feligresos que acudisquen així com els xiquets, que són els protagonistes de la celebració”.

Xella, Xestalgar, Xalans, Potries, Pedreguer i Llaurí també celebren el sant. Igualment, en la diòcesi de València hi ha també ermites dedicades al sant al Ràfol de Salem, Requena i Setaigües.

Repartiment de pans a Russafa

Per la seua banda, el barri valencià de Russafa celebrarà la festivitat de Sant Blai amb la benedicció i repartiment de prop de 50.000 pans i una missa en la parròquia de Sant Valero Bisbe i Sant Vicent Màrtir.

La parròquia repartirà els pans al llarg de tot el dia i acollirà la celebració de diverses misses. A les 17.00 hores començarà la ‘passà de xiquets’, l’acte en el qual els xiquets xicotets són acostats fins a l’altar per a ungir-los la gola amb oli beneït i obtenir “la protecció” del sant contra les malalties de gola.

Sant Blai va ser un metge i bisbe de Sebaste, actualment a Turquia, durant els segles III i IV. Va fer vida eremítica en una cova al bosc de la muntanya Argeus que va convertir en la seua seu episcopal abans de ser torturat i executat en l’època de l’emperador romà Licinio durant les persecucions als cristians de principis del segle IV.

Un dels miracles que atribueixen a Sant Blai i que li val part d’aquest reconeixement, és la curació d’un xiquet a qui se li va clavar una espina de peix a la gola.

Comparteix

Icona de pantalla completa