Diari La Veu del País Valencià
Oltra acusa el PP de buscar el titular fàcil amb les crítiques a la gestió dels centres de menors

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha lamentat aquest diumenge que el Partit Popular valencià “genera alarma” social i “busca el titular fàcil” amb les seues crítiques a la gestió dels centres de menors dependents del Consell.

“No són decisions polítiques, sinó dels tècnics”, ha subratllat, aquest diumenge, en declaracions als mitjans sobre les afirmacions de la portaveu popular a les Corts, María José Català, sobre que s’internen menors de 3 anys de forma “il·legal” quan “hauria d’haver-hi un acolliment familiar”.

La titular d’Igualtat, que parlarà de la qüestió la setmana entrant al ple de les Corts, ha explicat que la llei “planteja que no s’ha de dur a terme una reagrupació de xiquets de 0 a 3 anys si no està justificat” i que “ho fan els tècnics; no és una decisió política”.

“Valoren, en alguns casos, que és pitjor separar dos germans en diferents famílies”, ha assenyat, amb l’objectiu de “buscar una família que tinga la idoneïtat d’acollir tots dos”, perquè “no totes ho són” i “sempre dependent de les necessitats dels xiquets.

Per tant, Oltra veu la postura del PPCV com “traure de context una decisió que està individualitzada i que té a veure amb les necessitats dels xiquets”. “Cal posar sempre per damunt l’interés del menor”, ha destacat.

Comparteix

Icona de pantalla completa