Diari La Veu del País Valencià
Seguiment del 100% de la vaga de l’estiba al port de València

Prop del 100% dels estibadors del port de València han secundat aquest dilluns la primera jornada de vaga convocada pels sindicats del gremi als ports de l’Estat. Segons fonts del recinte portuari, a les instal·lacions hi ha “normalitat absoluta” i no s’ha registrat cap incident.

La d’aquest dilluns és la primera de les aturades convocades als ports per la Coordinadora de Treballadors del Mar, el principal sindicat del sector, i per CCOO, UGT, CIG i CGT. Els 6.150 estibadors portuaris estan cridats a parar totes les hores imparells des de les 8 hores d’aquest dilluns fins a les 8 hores d’aquest dimarts, protesta que es repetirà dimecres i divendres en el marc de la negociació oberta amb la patronal sobre la reforma del sector aprovada pel govern espanyol.

El trànsit als accessos del port de València i dins de les instal·lacions està sent “fluid”, ja que els transportistes van acordar no operar al port els dies de vaga per a evitar el col·lapse. Si no se soluciona el conflicte, noves vagues paral·litzaran el recinte portuari durant les properes dues setmanes.

Comparteix

Icona de pantalla completa