Diari La Veu del País Valencià
Les xifres de visitants fan de la Casa de les Roques un museu en alça

La Casa de les Roques reobri aquest dilluns després d’haver-se reformat per dins i per fora. Després de dues setmanes d’obres, el Museu del Corpus valora la grandesa de la festa grossa de la ciutat, segons ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset. Les accions impulsades presenten unes millores “substancials”, ha incidit el regidor, en un espai que s’erigeix amb xifres de visitants com a museu alternatiu, ja que dels 52.000 visitants que va tindre en 2015 va ascendir als 64.000 durant l’any 2016, una pujada que continua aquest 2017, segons explica el seu director, Gil-Manuel Hernández, al Diari La Veu.

Pel que fa a les millores de l’espai, destaca la instal·lació d’una banderola identificativa i la creació d’una imatge corporativa del museu col·locada en la façana per tal de fer-lo més visible. També s’hi ha afegit una senyalització especial que indica l’accés a la Casa de les Roques.

S’han renovat totalment els panells explicatius que donen els detalls de la festivitat del Corpus en tres idiomes: valencià, castellà i anglés. S’han instal·lat quatre monitors interactius i tàctils que reprodueixen clips d’un minut i mig en què s’expliquen amb detalls les diferents parts de la festa gran de la ciutat. Uns audiovisuals, però, que incorporen subtítols en francés, alemany i italià, a més de fer-ho en valencià, castellà i anglés. S’ha col·locat una nova pantalla de quatre metres de llarg a la tercera planta de la casa, on es projecta un vídeo de huit minuts sobre la festa del Corpus, segons ha explicat Pere Fuset.


Les sales restaurades ara tenen una nomenclatura pròpia. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

Amb la reforma museogràfica, les sales restaurades s’han identificat amb una nomenclatura pròpia. De baix cap a dalt, trobem la sala Mitològica, la dels Cavallets (que també acollirà la sala d’exposicions temporals), la de les Al·legories i la del Rotllo del Corpus. Les sales de la part alta s’han repintat d’un color gris fosc per a facilitat el visionat dels clips, mentre que l’escala s’ha pintat d’un color gris clar. A més a més, s’han canviat tots els llums per a adoptar la tecnologia led de llarga durada.

Un museu a l’alça

Pere Fuset ha valorat la reforma museogràfica integral que s’ha dut a terme i que, d’alguna manera, transporta al segle XXI les tradicions, oferint informació d’una manera més propera i “d’acord amb la tendència museística actual”, ha raonat.

El regidor ha destacat també l’increment de visitants experimentats en els primers mesos d’aquest any 2017. En aquest sentit, el director del Museu Faller, del Museu de la Setmana Santa Marinera i del Museu del Corpus ha recordat en declaracions a aquest diari que en l’any 2015, abans que el govern de la Nau es fera càrrec del govern municipal, la Casa de les Roques va rebre 52.000 visitants. Un any després, sota les directrius del nou equip municipal, les visites pujaren fins a les 64.000. Aquest any, cada mes està tenint un increment de visitants d’entre un 13 i un 15% respecte al mateix mes de l’any 2016.

Museu homologat

Al llarg d’aquest any, el Museu del Corpus-Casa de les Roques serà un espai expositiu homologat, és a dir, serà un Museu de la Generalitat, com es va incloure el Museu Faller en maig del 2016.

Amb la rehabilitació de l’edifici i les intervencions exteriors, les restauracions de les roques “continuaran fent-se”, ha afirmat Gil-Manuel Hernández, qui confia que al llarg d’aquest sis mesos que resten d’any el procés d’homologació acabe i siga també museu de la Generalitat. Per al proper any, queda el Museu de la Setmana Santa Marinera, una tasca que des de la direcció museística es mamprendrà en 2018.

Comparteix

Icona de pantalla completa