Medi Ambient presentarà al juliol l'esborrany definitiu del seu pla contra el canvi climàtic

El document inclourà mesures en matèria de mitigació relacionades amb la mobilitat sostenible, les energies renovables o l'autoconsum
/ València
5 juny 2017 01:00h
La consellera d\'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Elena Cebrián i el secretari autonòmic, Julià Álvaro en reunió d\'aquest matí.

La nova Estratègia Valenciana davant del Canvi Climàtic tindrà un esborrany definitiu al juliol. El document ha passat aquest matí per la reunió de la Comissió de Coordinació de Polítiques de Canvi Climàtic que ha tancat la consellera d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Elena Cebrián, i que ha sigut presidida pel secretari autonòmic, Julià Álvaro.

Aquest document es traslladarà ara a un grup d'experts independents que el revisarà i se sotmetrà també a coneixement del Consell Assessor i de Participació de Medi Ambient (CAPMA). La reunió s'ha fet coincidir amb el Dia Mundial del Medi Ambient, el lema del qual és "connectar les persones amb la naturalesa". Es tracta, ha subratllat la consellera, de portar un missatge a la vida quotidiana, la consciència que el que fem com a ciutadans comportarà beneficis en mitigació i adaptació.

La comissió, de la qual formen part representants de 22 direccions generals, de la Secretaria Autonòmica de Turisme, de l'Ivace i de les diputacions, ha repassat els treballs del CAPMA, les últimes dades d'emissions, la tramitació del comerç de drets d'emissió i les propostes de quantificació per a introduir en l'estratègia de canvi climàtic els tres àmbits de treball (mitigació, adaptació i sensibilització i divulgació).

La nova estratègia inclourà mesures rellevants sobre energies renovables o mobilitat sostenible i d'altres orientades a l'autoconsum i a l'eficiència energètica en edificis públics i instal·lacions industrials.

A més, s'ha presentat la proposta d'objectius que cal incloure en la nova Estratègia dividida en tres blocs. Amb el primer, d'investigació i sensibilització, es pretén que l'administració exercisca un paper exemplar en matèria d'estalvi, eficiència energètica i lluita enfront del canvi climàtic. Amb el segon, d'adaptació, la identificació de vulnerabilitats, la detecció de riscos i l'augment de la resiliència del teixit econòmic i la societat valenciana. Un tercer, de mitigació, amb un full de ruta per a un model socioeconòmic basat en economia hipocarbònica, pretén reduir les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle associades al transport, així com la disminució de la generació de residus i la millora de la seua gestió promovent l'economia circular.

S'ha aprofitat la comissió per a presentar la marca Enfront del canvi climàtic, que permetrà identificar totes aquelles activitats de la Generalitat que tinguen incidència en la matèria.

next