Diari La Veu del País Valencià
Una discoteca de Benidorm retira una oferta per a cambreres guapes, solteres i sense nóvios gelosos

Una discoteca de Benidorm (la Marina Baixa) ha ordenat al seu encarregat que retire un anunci penjat en una xarxa social i en què convocava un càsting “de noves candidates” per a ocupar un lloc de cambrera amb contracte per als mesos de juliol i agost. Entre les condicions per a accedir a l’ocupació, s’exigia ser “bonica” i tenir “bon físic”, així com ser “soltera” i no tenir “nóvios malalts gelosos”.

El gerent de la discoteca Richard New Look ha atribuït a “una mala redacció” o “un error d’expressió” l’oferta de treball que l’encarregat de la discoteca publicava al seu compte de Facebook, on reclamava cambreres “boniques, amb bon físic” i “solteres” per a evitar “nóvios malalts gelosos”. A més, una de les condicions era “portar sabates de tacó”.

L’anunci va ser retirat aquest diumenge a la nit i el propietari, Richard Romero, ha demanat “disculpes si algú s’ha pogut sentir ofès” perquè “som una empresa seriosa que fa 25 anys que treballa en el món de la nit”. No obstant açò, l’amo afirma que li “costa molt trobar ofenses en el text”, encara que creu que “dóna lloc a malentesos perquè no està ben expressat”.

Romero ha explicat a Europa Press que l’oferta de treball es referia a “evitar que qualsevol nóvio o familiar interferisca o entorpisca la labor professional de la cambrera” i “en cap cas” al fet que aquesta no tinguera parella sentimental com a condició obligatòria per a accedir al lloc.

També ha assegurat que les mateixes condicions s’apliquen als cambrers de sexe masculí i que l’empresa tenia pensat publicar una oferta de treball similar per a cobrir les vacants masculines. Pel que fa a l’ús obligatori de sabates de tacó, el propietari del local ha apuntat que es deu al fet que “les barres són molt altes” i la resta de requisits a “qüestions d’imatge” de la discoteca.

Oferta laboral

L’encarregat, en el seu anunci, fixava com a condició que els nóvios no podrien esperar les empleades a la porta del local “a les 5 de la matinada” per a portar-les a casa i advertia que, “molt menys”, podrien estar en la barra “controlant-la”. “En aquest cas no treballaria més i en cercaríem una altra de nova”, assegurava per a advertir: “El que avisa no és traïdor, aquestes són les condicions, són fàcils i clares”.

L’encarregat ha volgut justificar mitjançant un vídeo publicat en una xarxa social que aquestes mateixes condicions sol·licitades per a un home no suposarien cap rebombori com el que ha generat aquesta oferta. A més, indica que les dones “molt baixetes” haurien de portar sabates de tacó o plataformes que “són incòmodes” per a atendre en les barres del local per a “ser més altes i que se’ls veja millor”.

“Però com ho he dit de la dona vos torneu boges, algunes vos heu tornat boges amb mi”, afirma en el vídeo, i assegura que li han enviat missatges amb insults, desitjant-li la mort i que vaja a la presó, “coses brutals i u té geni i ha de defensar-se”. “Esteu malament del cap? Si alguna dona s’ha sentit ofesa li demane disculpes”, assenyala.

“El que vull dir amb que no vull nóvies o nóvios gelosos malalts és que moltes vegades, durant tots aquests anys, he vist parelles que han vingut a la discoteca a controlar a la nóvia des de la barra i, quan l’ha saludat un xic, ha arribat i s’han muntat baralles fortes. O els han muntat un canyaret fort, amb les xiques plorant en la barra, i se n’han d’anar”, ha manifestat.

Denúncia del Consell

Davant d’aquesta informació, el secretari autonòmic d’Ocupació i director del Servef, Enric Nomdedéu, ha assenyalat que des del seu departament veuen “amb preocupació” la “proliferació d’anuncis marcadament sexistes que apareixen en diferents xarxes socials o en pàgines webs”, però ha advertit que “mentre aquests anuncis no siguen oficials i no intenten registrar-se en el Servef, tenim una greu dificultat a l’hora d’actuar”.

“El que sí que fem és treballar coordinadament amb la Conselleria d’Igualtat per a procurar que siguen denunciats en l’Observatori d’Igualtat de Gènere, que persegueix aquest tipus d’actituds que, òbviament, són absolutament inacceptables”, ha considerat.

Comparteix

Icona de pantalla completa