Diari La Veu del País Valencià
#Paellaemoji triomfa al principal festival iberoamericà de publicitat

La campanya publicitària Operació #Paellaemoji per a Arroz La Fallera s’ha convertit en la triomfadora del festival iberoamericà de publicitat El Sol. El treball de l’agència valenciana La Mujer del Presidente ha guanyat el Gran Premi en la categoria Digital en la 32a edició del certamen que es va celebrar el passat cap de setmana a Bilbao. A aquest guardó se sumen també un Premi Or en la categoria de Campanyes Integrades, la principal secció del festival, i un altre Or en la categoria Digital. Així mateix, l’empresa ha obtingut una shortlist amb la campanya La Mascletà de Sergio, creada igualment per a la marca valenciana d’arròs.

El projecte Operació #Paellaemoji ha sigut guardonat fins a la data als festivals més prestigiosos de l’Estat: va obtindre l’Or en els Premis a l’Eficàcia Comercial, convocats per l’Associació Espanyola d’Anunciants; dos premis de bronze en els Premis Nacionals de la Creativitat, atorgats pel Club de Creatius d’Espanya; Gran Premi del festival La Lluna que organitza l’Associació d’Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana, certamen on La Mujer del Presidente va ser reconeguda com a agència de l’any amb deu premis. Amb el reconeixement del Festival El Sol, La Mujer del Presidente es converteix en la primera agència valenciana que obté el seu Gran Premi.

La campanya

Segons expliquen els creatius a la pàgina web, Arroz La Fallera necessitava actualitzar la seua proposta de marca, ancorada en els costums i tradicions del seu lloc i poder participar així en les converses que tenen lloc a les xarxes socials per a arribar a un públic més jove. La solució de La Mujer del Presidente fou utilitzar una tendència digital, els emojis, d’una manera com cap altra marca ho havia fet abans: aconseguint el seu propi emoji. A través de l’Operació #Paellaemoji, una campanya on el contingut de marca (branded content), la participació activa del públic a les xarxes socials i el màrqueting promocional van de la mà.

L’Operació #PaellaEmoji, protagonitzada per l’humorista Eugeni Alemany, comença amb un viatge a Silicon Valley per a convéncer les grans empreses tecnològiques perquè la paella tinga el seu emoji. Continua amb una altra eixida al Japó en busca del suport del creador dels emojis i finalitza amb la validació d’Unicode, l’organisme encarregat d’aprovar aquestes emoticones gràfiques, que converteix La Fallera en la primera marca del món a tindre el seu propi emoji (el primer d’origen espanyol).

Alemany és la cara d’aquesta campanya i no es concep l’existència de la icona de la paella sense el seu treball. L’humorista de Sueca es va mostrar ahir “molt content” de formar part d’alguna manera d’aquest premi. “He rebut més premis en dos anys pels meus papers publicitaris que en 17 a la televisió i quatre sobre els escenaris”, comentava entre rialles en declaracions al Diari La Veu.

La campanya, de dos anys de durada, persegueix un objectiu tan rellevant per al públic que es converteix en notícia en nombroses ocasions als mitjans de comunicació de tot el món.

L’empresa La Mujer del Presidente és una agència independent que es va fundar el 2014 per José Maza i Guillermo Navarro, director creatiu i director estratègic respectivament, després d’una experiència de vint anys en agències a Nova York i Madrid. Actualment ofereix “solucions creatives basades en l’honestedat” per a marques com Arroz la Fallera, Swath, IVI, Consum i Tarsus, entre d’altres.

En aquesta edició del festival, s’han registrat 2.034 inscripcions procedents de països de l’Amèrica Llatina, els Estats Units, Portugal i Espanya. L’estat espanyol ha aconseguit 8 dels 12 grans premis amb campanyes per a Audi, Loteries i Apostes de l’Estat, Samsung, Unicef, Microsoft i Arroz La Fallera.

Comparteix

Icona de pantalla completa