Diari La Veu del País Valencià
La Conlloga, nova Muixeranga del País Valencià

RedactaVeu / Castelló

La Conlloga-Muixeranga de Castelló va celebrar dissabte passat, dia 1 de febrer, la seua primera assemblea general a la seu d’ACPV de la capital de la Plana, amb la presència de més de mig centenar de persones de totes les edats.

En la presentació del nou col·lectiu muixeranguer, el seu portaveu en funcions, Enric Porcar, va expressar la seua satisfacció per la bona acollida que ha tingut la Conlloga malgrat la seua curta existència.

“El projecte de formar una nova muixeranga a Castelló no ve de noves, és un projecte de molts anys, que fins ara ningú s’havia fet l’ànim de tirar endavant amb l’excepció d’un intent de l’antic Casal Jove”, raó per la qual “la mateixa executiva és la primera sorpresa per l’èxit aconseguit en només un parell de mesos”, va assegurar Porcar davant un saló d’actes ple de gom a gom.

Durant l’assemblea es va informar els socis de les activitats previstes per a enguany, entre les quals figura realitzar un taller muixeranguer a la plaça Major de Castelló el dilluns de Magdalena, participar en l’homenatge a Vicent Pau Serra, i alçar els característics quadres plàstics el dissabte de Corpus acompanyant els membres de l’Associació de Dansants del Corpus. A més, es va triar la indumentària dels nous muixeranguers castellonencs que està formada per tela de vions a l’estil de brusa valenciana amb faixa de llana roja per damunt i pantalons blancs, segons la proposta de Conxa Oliver.

Finalment, assenyalar que a l’acte es van elegir els membres de l’executiva i es crearen les comissions de Comunicació, Logística i Documentació, Disseny, Imatge, Activitats i Música. En total, entre executiva, àrea tècnica i comissions, participen un total de 29 persones, a més de dos assessors tècnics.

Comparteix

Icona de pantalla completa