Diari La Veu del País Valencià
La patronal de Castelló vol seguir però perd la taulellera Ascer

La Confederació d’Empresaris de Castelló (CEC) va aprovar aquest dilluns la continuïtat de l’entitat, en procés concursal, segons va informar el president de la junta gestora, Néstor Pascual. L’organització intentarà negociar el seu deute de dos milions d’euros amb els creditors i els proveïdors, després d’una votació de les sectorials integrants.

13 sectorials van emetre un vot favorable a la continuïtat de l’entitat, mentre que 4 van apostar per la liquidació i 3 van votar en blanc. L’informe de l’administradora concursal assegura que la CEC pot tindre viabilitat si redueix les despeses, segons Pascual, que va apostar per “reconduir” la situació perquè “per a Castelló és molt important que la CEC no siga liquidada”.

Des d’ara, la CEC té cinc dies per a elaborar el conveni per a poder negociar el deute, sempre que el jutge admeta l’informe de l’administradora concursal.

Goteig de baixes

En la mateixa reunió, la principal patronal de la demarcació de Castelló, l’Associació Espanyola de Fabricants de Rajoles i Paviments Ceràmics (Ascer), va demanar la baixa a la CEC. Aquesta organització es va integrar a la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), la nova patronal autonòmica després de l’extinció de Cierval.

També va presentar la baixa de la CEC l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Castelló (Ashotur), si bé aquesta entitat encara no ha fet el pas de sumar-se a la CEV.

Comparteix

Icona de pantalla completa