Diari La Veu del País Valencià
Beatriz Gascó (PP) a Sandra Mínguez (Podem): Ningú de Conca m’imposarà en quina llengua he de parlar

El Partit Popular ha tornat a portar la llengua al ple de les Corts Valencianes amb una proposició no de llei per a rebutjar el Decret de Plurilingüisme que regula la presència de les llengües al sistema educatiu, ara paralitzat cautelarment pel TSJ després d’un recurs de la Diputació d’Alacant. L’encarregada de defensar la moció ha sigut la diputada Beatriz Gascó, qui ha titllat el decret de “xantatge lingüístic” i ha demanat que “totes les famílies puguen triar la llengua en què estudien els seus fills”.

La diputada de Podem, Sandra Mínguez, ha sigut la primera a defensar el decret i el model lingüístic del govern del Botànic. La resposta de Mínguez no ha agradat Gascó, qui ha acabat la seua segona intervenció acusant Podem de “ser tan responsable del xantatge com el conseller Marzà i el president Puig”. Tot seguit, ha recordat que ella ve de família valencianoparlant i que “els pares i els avis sempre li han parlat en valencià”. “Ningú de Compromís ni ningú de Podem, i encara menys algú de Conca, m’imposarà en quina llengua he de parlar”, ha advertit Gascó a Mínguez.

Mínguez s’ha mostrat “molt orgullosa de ser de Conca, molt orgullosa de ser d’un poble xicotet i molt orgullosa de parlar en valencià”. La diputada, d’origen castellà, ha fet tota la seua intervenció en valencià. La castellonenca Beatriz Gascó ha parlat exclusivament en castellà.

Comparteix

Icona de pantalla completa