Diari La Veu del País Valencià
Demanen la paralització de la línia d’alta tensió entre Almassora i Morella

RedactaVeu / Castelló

Segons EUPV, “existeixen ja proves científiques que relacionen aquestes instal·lacions amb malalties com la leucèmia infantil, càncer, depressió, Alzheimer i un llarg etcètera”. A més a més, el grup parlamentari posa en dubte la necessitat de la línia de 400 kV que Red Eléctrica de España projecta construir a les comarques castellonenques i recorda que el Tribunal Suprem ha paralitzat projectes similars al País Basc o a Aragó.

El diputat Ricardo Sixto ha recordat que aquestes infraestructures “no serveixen per a portar energia a les nostres cases, negocis o empreses, sinó que estan destinades a transportar electricitat al mercat internacional”, fora de les nostres fronteres estatals. “Estem davant, doncs, d’un negoci i no d’un servei a la ciutadania, un negoci que provoca perjudicis molt greus a la salut en les zones que travessa”, ha denunciat Ricardo Sixto.

Aquest tipus d’instal·lacions elèctriques, segons EU-Els Verds, “causen sorolls constants, pèrdua de qualitat de vida per l’impacte visual i un impacte negatiu en el turisme de la zona afectada”, la qual, en aquest cas, “compta amb un gran patrimoni paisatgístic i arquitectònic”. A més, la construcció de la MAT també pot provocar “danys a la flora i la fauna, per l’obertura de pistes al voltant de les torres i la mort d’aus per electrocució”, segons afegeix el parlamentari d’EU-Els Verds.

Finalment, el grup parlamantari defensa que que el negoci de les elèctriques “no pot representar mai un perjudici per als ciutadans i ciutadanes dels pobles amenaçats” per la línia de molt alta tensió, per la qual cosa ha demanat al Govern “que defense els interessos dels nostres pobles i no els guanys privats d’empreses molt poderoses”.

Comparteix

Icona de pantalla completa