Diari La Veu del País Valencià
El PPCV demana a ‘Génova’ que impulse una gestora per a la demarcació de València

El PP valencià ha plantejat a ‘Génova’ l’opció d’impulsar una gestora que dirigisca el PP de la demarcació de València. La formació conservadora roman a l’espera de resposta per part del PP estatal, la qual confia que es produïsca en un breu període de temps davant la situació generada després que no s’haja aconseguit un acord entre els candidats ni tan sols per a conformar el comité organitzador del congrés provincial, la convocatòria del qual roman bloquejada des de mitjans d’abril.

Així ho han avançat fonts del PPCV que expliquen que la situació actual ha arribat a un punt en què s’està “més a prop de la gestora” que de la convocatòria del congrés, encara que qualsevol decisió que es prenga es farà en coordinació amb la direcció estatal del partit, apunten.

Des d’abril, la direcció del PP intenta sense èxit que els aspirants a presidir el PP a València –Vicente Betoret, Mari Carmen Contelles i María José Penades– aconseguisquen un acord per a evitar la divisió interna en un feu electoral clau

També assenyalen que l’objectiu és acabar com més prompte millor amb l”espectacle” que s’està donant i si finalment es nomena una gestora –decisió que ha de prendre’s en el Comité Executiu Regional, en coordinació amb Madrid– aquesta treballarà per a recuperar la normalitat abans de convocar el congrés provincial.

L’opció de la gestora ha guanyat pes en les últimes hores en el PPCV davant el clima existent en el PP de la demarcació de València arran de la filtració d’enregistraments en què el secretari general, Vicente Ferrer, criticava obertament la presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, i pels quals posteriorment ha demanat perdó, encara que ha negat que insultara la dirigent. La secretària general del PPCV, Eva Ortiz, va demanar dilluns passat que es rebaixara la tensió i l’actual president provincial i candidat a la reelecció, Vicente Betoret, ha fet el mateix aquest dimecres. De moment, no hi ha data per a la reunió que ha de produir-se entre ‘Gènova’ i els candidats.

Tres candidats aspiren a presidir el PP a València: Vicente Betoret (opta a la reelecció), Mari Carmen Contelles i María José Penades. Des d’abril, la direcció del PP intenta sense èxit que els aspirants aconseguisquen un acord per a evitar la divisió interna en un feu electoral clau.

Dilluns passat, el coordinador general del PP i sotssecretari d’Organització del PP, Fernando Martínez-Maillo, va indicar que el congrés del PP de València se celebrarà quan estiga garantit un “clima mínim d’acord i de consens” i davant la possibilitat que s’impulse una gestora assenyalava que no hi ha “res descartat”, encara que “a data de hui” –va dir llavors– no està en l’agenda del partit.

Comparteix

Icona de pantalla completa