Diari La Veu del País Valencià
L’aeroport de Castelló es converteix també en un museu d’art contemporani

El Museu d’Art Contemporani de Vilafamés (MACVAC) establirà la seua ‘Sala 30’ a les instal·lacions de l’aeroport de Castelló. El projecte s’estrenarà el poper 30 de juny i estarà obert al públic al voltant de 20 hores setmanals coincidint amb els horaris dels vols. Les obres d’art i artístiques canviaran cada sis mesos.

En la primera planta de l’aeroport es col·locarà una galeria d’art, on “s’instal·laran preferentment obres d’artistes del museu de Vilafamés”, ha explicat la directora del MACVAC, Rosalía Torrent. L’exposició inaugural comptarà amb una dotzena d’obres cedides pel MACVAC i inclourà peces d’autors com Oswaldo Guayasamín i Antoni Tàpies. A l’entrada principal de l’aeroport s’emplaçarà una representació escultòrica de l’artista valenciana Fanny Galera.

Per a més endavant s’ha deixat la tercera fase del projecte, que consisteix a col·locar en l’exterior de la infraestructura instal·lacions relacionades i integrades amb el paisatge.

Pel que fa al nom de ‘Sala 30’, la direcció artística del MACVAC ha recordat que el museu disposa de 29 sales i la de l’aeroport es concep com una extensió. En el projecte participen, a més del museu de Vilafamés, la societat pública Aerocas, l’empresa Edeis i l’Agència Valenciana de Turisme.

Comparteix

Icona de pantalla completa