Diari La Veu del País Valencià
València s’adherirà a l’acord que permetrà a les dones víctimes de violència canviar de lloc de treball

L’Ajuntament de València s’adherirà pròximament a l’acord marc en què treballen la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) sobre mobilitat entre les administracions públiques per raó de violència contra les dones. Així ho han anunciat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, i la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, després de reunir-se aquest dimecres amb el secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Ferran Puchades, i la directora general de Funció Pública, Eva Coscollà, per a concretar la futura adhesió del consistori.

L’objectiu d’aquesta iniciativa acordada entre la Generalitat i la FVMP –falta que el ple del Consell done el vistiplau a l’acord– és facilitar la mobilitat de les empleades públiques que són víctimes de gènere. “Al Govern de la Nau apostem per facilitar als nostres treballadors i treballadores la mobilitat interna i, per descomptat, entenem que una empleada que és víctima de violència de gènere ha de tenir encara més fàcil la possibilitat de traslladar-se a un lloc de treball semblant en una altra administració”, ha explicat Campillo.

Per la seua part, Lozano ha afirmat que “és una satisfacció per a l’Ajuntament de València poder adherir-nos a aquest acord que té com a objectiu garantir el dret de les nostres treballadores víctimes de violència a refer les seues vides en les millors condicions possibles”.

Mobilitat entre administracions

Una vegada s’aprove pel Consell el conveni amb l’FVMP el Ple municipal podrà aprovar l’adhesió de l’Ajuntament a eixe acord marc. La Conselleria ofereix la possibilitat d’adhesió a eixe conveni a tots els ajuntaments valencians perquè les treballadores públiques víctimes de violència de gènere puguen canviar d’administració i localitat per a fer efectiva la seua protecció o el dret a l’assistència social integral.

Les administracions, fins i tot l’Ajuntament de València, es comprometen amb aquest conveni, entre altres qüestions, a comunicar a les treballadores víctimes de violència contra les dones els llocs vacants en les localitats que els interesse, a facilitar-los l’ocupació efectiva en llocs de treball de característiques semblants als seus i a tramitar preferentment aquests procediments. A més, han de protegir la intimitat de les víctimes i fonamentalment les seues dades personals.

Comparteix

Icona de pantalla completa