Diari La Veu del País Valencià
Pacte de silenci de Camps i Fabra per a ocultar la veritat de l’accident del metro
Redactaveu / València

El portaveu del PSPV d’Infraestructura i Medi ambient en Les Corts, Francesc Signes, ha denunciat que “cada dia que passa, cada nova informació que apareix sobre l’accident de metro del 3 de juliol, evidencia que durant aquests set anys ha existit un gran pacte de silenci, tant dels tres consellers que han passat per l’àrea d’Infraestructures com dels dos presidents Francisco Camps i Alberto Fabra, per a ocultar la veritat i el que realment va passar aquell dia”.

En aquest sentit, ha denunciat que el Govern valencià, juntament amb la direcció de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), “han amagat a l’oposició, a l’opinió pública i a l’Associació de Víctimes del 3 de Juliol (AVM3J) dades i proves importants”.

Per a Signes, les noves declaracions que s’estan coneixent després de la reobertura del judici aporten mostres suficients que des del Consell “es va intentar donar carpetada a aquest succés, no solament durant aquells dies perquè es va voler amagar la veritat perquè res entelara la visita del Papa, sinó que aquest pacte de silenci s’ha perllongat durant els anys posteriors”.

Signes ha afegit que “han sigut conscients en tot moment que ni en la Comissió d’Investigació de Les Corts ni en el primer judici es va aportar tota la documentació i es va tancar en fals amb el seu consentiment”. A més, ha manifestat que “ara comencem a tenir constància de proves com que el limitador de velocitat no va frenar encara que va depassar els 80 quilòmetres per hora 9 vegades o l’existència d’un segon informe de FGV on es demostra l’obsessió per justificar que la balisa no era necessària”.

Signes ha recordat que des del grup socialista s’ha demanat l’informe de l’accident en reiterades ocasions sense èxit. “Fins i tot en un encontre recent amb el nou gerent de FGV, Pablo Cotino Mulet, li demanarem tots els informes realitzats per H&M Sanchis, si bé en cap cas se li va lliurar aquest nou document que apareix ara en els mitjans de comunicació”.

Per al responsable socialista els gerents de FGV “no han actuat pel seu compte, no han ocultat informació important sense el consentiment i el beneplàcit dels consellers”. Davant d’açò, Signes ha destacat que “és necessària, més que mai, la reobertura d’una nova Comissió de Recerca en Les Corts”.

El portaveu ha afegit que des del grup socialista se seguiran exigint “responsabilitats polítiques pel que va passar” i que és necessari que els dirigents polítics implicats “demanen perdó públicament a les víctimes i a la societat valenciana, reconeguen que han ocultat informació a l’oposició i a l’opinió pública i actuen perquè els valencians puguen conèixer la veritat de l’accident”.

Comparteix

Icona de pantalla completa