Diari La Veu del País Valencià
La pilota valenciana se’n va de Copes

Aquest matí s’han presentat les Copes de les dos modalitats professionals de pilota valenciana. La X edició de la Copa d’escala i corda i la III de la Copa de raspall han vist la llum a la seu de la Diputació de València amb la presència d’alguns dels pilotaris protagonistes, representants de la Federació de Pilota Valenciana i la diputada d’esports, Isabel Garcia.

L’acte ha constat d’una taula en què han participat el president de la FPV, Daniel Sanjuán; els responsables de l’empresa ValNet, Emi i Fredi, i la diputada d’esports, Isabel Garcia. Els jugadors, aquesta vegada, sols han sigut espectadors i han fet acte de presència en l’esdeveniment encara que, en finalitzar, sí que han atés la premsa.

Emi, com a responsable de la modalitat de raspall, ha afirmat que “el format és de huit parelles dividides en dos grups de quatre”. “La fase de lliga regular començarà, el dia 19 de juny, a Xeraco i finalitzarà a Castelló de Rugat”, ha contat. Emi, responsable també de l’empresa El Zurdo, ha assegurat que encara no es coneixen les seus de les semifinals ni de la final en aquesta competició.

Emi, Isabel Garcia, Sanjuán i Fredi, durant la roda de premsa. / ULISSES ORTIZ.

Per la seua banda, Fredi, responsable de la categoria d’escala i corda, ha explicat que la X Copa d’escala i corda, que comença demà a Vilamarxant, “es jugarà a una partida, tant les semifinals com la final”. “Les semifinals seran als trinquets de la Pobla de Vallbona i Massamagrell, mentre que la final serà al trinquet de Llíria, el 15 de juliol, perquè Pelayo estarà tancat per obres des d’aquest dissabte, dia 10 de juny, que serà l’última partida de la temporada fins setembre. Totes les partides que es disputarien a Pelayo, seran a Llíria”, ha aclarit.

Per últim, el president de l’FPV, Daniel Sanjuán, ha assenyalat que els equips han estat “configurats pels trinqueters”. “En escala i corda no hi ha hagut canvis respecte el que havien decidit els trinqueters però en raspall n’hem fet alguns atenent el rànquing elaborat per la Federació”, ha matisat. Segons Sanjuán, han dividit els pilotaris en tres categories segons la posició que ocupen al rànquing: classe A, classe B i classe C. “Hem tractat de posar equips anivellats amb rests de nivell A amb mitgers de classe B o C o a l’inrevés”, ha sentenciat Sanjuán.

El mitger Javi atén Mediterráneo TV, que serà l’encarregat de retransmetre les finals d’ambdues competicions. / ULISSES ORTIZ.

Una de les notícies més noves que han anunciat durant la roda de premsa és el conveni que han firmat la Federació de Pilota Valenciana i la Diputació per a retransmetre les finals d’ambdues competicions en directe per Mediterráneo TV. L’acord serà per 450.000 euros en base a l’emissió en directe de deu partides de diferents campionats de rellevància i, segons el que ha afirmat Daniel Sanjuán, “s’ha escollit Mediterráneo TV perquè es veu a tot el territori valencià i el que volem és donar-li difusió a la pilota a ciutats i pobles”. A més, Sanjuán ha recalcat que la Diputació és “la institució que més aporta per a la visibilitat de la pilota i ho fa tant des de les escoles, com amb les categories femenines i també amb les modalitats professionals”.

En definitiva, dos competicions de gran importància i molt bon nivell que asseguraran diversió i espectacle pels trinquets valencians durant els mesos de juny i juliol i que decidiran la segona gran competició per equips després de les lligues recentment concloses tant en escala i corda com en raspall.

Comparteix

Icona de pantalla completa