Diari La Veu del País Valencià
North Wind promet una inversió de 12 milions d’euros a la Marina de València

Les empreses nàutiques miren cap a la Marina de València. La catalana North Wind, amb seu al port esportiu de Sitges, es va reunir la setmana passada amb responsables del recinte, segons explica a Diari La Veu Vicent Llorens, director general del Consorci València 2007, en una entrevista que serà publicada aquest dissabte. En la trobada, la companyia va plantejar una inversió total de 12 milions d’euros consistent en una instal·lació de 10.000 metres quadrats on es fabricarien catamarans.

L’espai on se situaria North Wind és la Marina Sud, la zona on s’han celebrat les dos últimes edicions del festival de música Marenostrum i on també tindrà lloc, enguany, l’esdeveniment. Aquesta zona de la Marina esdevindrà en un polígon industrial de la nàutica de 85.000 metres quadrats.

El futur polígon està dividit en dos parcel·les, una de 30.000 metres quadrats, prevista per a concessionaris d’instal·lacions nàutiques, i una altra de 55.000 metres quadrats útils, reservada per a instal·lacions de més envergadura, amb un moll perquè hi puguen varar embarcacions de fins a 70 metres d’eslora per a ser reparades. És en aquesta segona parcel·la on s’instal·laria North Wind.

L’àrea de la Marina de València on se situarà el polígon industrial de la nàutica és la més allunyada de la zona calenta d’oci i restauració i fita directament amb el Port de València, tal com apunta Llorens. La companyia, fundada el 1993 per Orlando Sancivelien, té unes drassanes al port de Barcelona.

Beneteau baralla València

L’altra empresa nàutica interessada en la Marina de València és la francesa Beneteau, tal com va avançar aquest diari fa unes setmanes. Ara bé, en aquest cas no s’han produït contactes oficials entre la companyia i el Consorci. “Beneteau està considerant posar una base de manteniment de les seues instal·lacions a la zona mediterrània i una de les localitzacions que baralla és València”, apunta Llorens.

La nàutica és un dels eixos fonamentals del pla estratègic per a rendibilitzar la Marina. A banda del polígon industrial, l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques desenvoluparà amb el Consorci un centre integral de la nàutica que inclourà un centre de formació professional especialitzat en nàutica, un viver d’empreses nàutiques i una plataforma tecnològica innovadora en nàutica esportiva.

Comparteix

Icona de pantalla completa