Diari La Veu del País Valencià
Consum amplia l’aposta pel CO2 com a refrigerant a 56 dels seus supermercats

Consum comptarà, a finals d’aquest any, amb 56 supermercats que generaran el seu fred industrial amb CO2. Als trenta-sis centres que compten amb aquest sistema de refrigeració, que va començar entre 2015 i 2016, se sumen ara els 15 nous previstos per a 2017. A més a més, s’implantarà també el sistema a cinc botigues ja existents.

Aquest compromís ambiental de la cooperativa alimentària fa que una de cada tres instal·lacions de CO2 de l’Estat siguen de Consum, segons ressalta l’empresa, qui afegeix que el CO2 és un gas refrigerant natural amb un impacte ambiental 4.000 vegades menor que el dels gasos convencionals.

Consum també aposta per la tecnologia LED per als sistemes d’il·luminació dels seus centres, un fet que ha propiciat un estalvi del 50% d’energia. Durant aquest primer semestre de l’exercici, la cooperativa finalitzarà la implantació de tecnologia LED en el 100% dels seus supermercats, una xifra que suposa un 14% més respecte al 2016.

En 2016 va aconseguir reduir en 3.273 tones les emissions de CO2 i disminuir un 4,8% l’empremta de carboni respecte a l’any anterior gràcies, en bona part, a la incorporació dels gasos refrigerants de CO2.

La xarxa de supermercats ecoeficients de Consum arriba al 75% del seu conjunt. Així mateix, el 75% del consum energètic de la cooperativa procedeix de fonts d’origen renovable. La cooperativa recupera el 95% de tots els residus generats; concretament, ha recollit 66 tones de piles i ha reciclat 18.650 tones de cartró i 1.600 tones de plàstic. Finalment, el consum d’aigua per superfície de sala de vendes, l’ha reduït en sis punts.

Logística i transport

Les centrals logístiques de la cooperativa i el transport també han experimentat canvis que han fet de la cooperativa una empresa més sostenible. La plataforma de la Zona Franca de Barcelona compta amb tecnologia per a la gestió sostenible que ha propiciat un estalvi del 25% del consum d’electricitat. Entre altres mesures per a aconseguir més eficiència energètica, Consum compta amb andanes de càrrega aïllades, amb il·luminació LED amb sensors de moviment i amb una una zona fotovoltaica.

Pel que fa al transport, la cooperativa continua renovant la flota de camions, de manera que actualment compta amb 104 vehicles ecoeficients i continúa ampliant la flota de camions propulsats amb gas natural.

Comparteix

Icona de pantalla completa