Diari La Veu del País Valencià
País Valencià i Catalunya treballaran conjuntament per a obrir nous mercats en el sector tèxtil

El Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha mantingut aquesta setmana una reunió amb el seu homòleg a Catalunya, Jordi Baiget, conseller d’Empresa i Coneixement, per a establir “ponts de col·laboració entre dues àrees geogràfiques econòmicament vinculades i amb interessos comuns”, segons ha indicat la Generalitat Valenciana en un comunicat.

A banda de coincidir en la necessitat urgent d’activar el Corredor Mediterrani, els dos consellers han acordat iniciar contactes periòdics per a desenvolupar projectes col·laboratius, especialment en matèria industrial i energètica. En primer lloc, des de la Conselleria d’Empresa catalana posaran en contacte les associacions empresarials catalanes, especialment del subsector de la moda, amb la patronal tèxtil valenciana. La idea és estretir vincles i abordar estratègies d’innovació, disseny i obertura de nous mercats.

A més a més, els dos departaments han quedat emplaçats a mantindre noves taules de treball pel que fa a tot el relacionat amb l’energia; especialment amb les polítiques d’autoconsum i eficiència energètica.Ambdues administracions coincideixen a fixar l’aprofitament dels recursos propis per a produir energies renovables com a objectiu a curt termini i en forma d’autoconsum. L’IVACE i el seu homòleg català treballaran “en profunditat de la mà” en aquest aspecte, segons la Generalitat Valenciana, tot i que ja fa mesos que ho fan dins de l’associació ENERAGEN.

Comparteix

Icona de pantalla completa