Diari La Veu del País Valencià
Mercadona, Vostok i Intel compren cinc noves parcel·les de Parc Sagunt

El consell d’administració de Parc Sagunt ha acordat adjudicar la venda de cinc noves parcel·les d’aquest parc empresarial. Segons explica la Generalitat en un comunicat, d’aquestes cinc parcel·les, tres han sigut adjudicades a l’empresa Mercadona per un import de 17.163.738 euros. En concret, es tracta de tres parcel·les contigües que ocupen una superfície total de 211.749 metres quadres dins d’aquest complet empresarial. L’empresa de Juan Roig ja va comprar el desembre de 2016 la parcel·la Z2, la més important i logísticament millor preparada de totes les de Parc Sagunt, amb més de 358.000 metres quadrats, per la qual va pagar 24.147.398 euros.

La compra de la primera parcel·la per part de Mercadona pel parc empresarial de Sagunt va suposar el punt d’arrencada per a dotar d’activitat a aquest centre logístic que ha estat durant anys paralitzat i a la vora de la fallida. De fet, des de la venda d’aquesta primera parcel·la a Mercadona, nombroses empreses han mostrat interès per instal·lar-se en Parc Sagunt, segons el comunicat.

La secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç i consellera delegada de Parc Sagunt, Blanca Marín, ha assenyalat que “aquesta nova aposta de Mercadona per Parc Sagunt suposa l’impuls definitiu d’aquesta important àrea empresarial, que està cridada a convertir-se en un centre logístic de primera categoria a nivell europeu, a causa de la seua estratègica ubicació, en el centre de l’Arc Mediterrani”.

Les altres dues parcel·les de Parc Sagunt que han sigut adjudicades hui durant la reunió del seu consell d’administració són una parcel·la de 16.000 metres quadrats de superfície per la qual l’empresa del sector agroalimentari Vostok pagarà 1.432.900 euros més IVA, i una parcel·la de 6.500 metres que serà adquirida per Inlet, empresa valenciana dedicada a la importació i distribució de productes congelats, peixos i mariscs, que pagarà per aquesta parcel·la 621.355 euros més IVA, amb el que ampliarà les seues instal·lacions, ja que Inlet ja compta amb unes naus en aquest complex empresarial.

Importància de les infraestructures

Al final de la reunió del consell d’administració de Parc Sagunt celebrada hui a Madrid, la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament i presidenta de Parc Sagunt, María José Mira, ha afirmat que “una vegada més el govern de Ximo Puig ha demostrat que sap gestionar els escassos recursos que li arriben de l’executiu de Rajoy. Amb aquesta actuació, culminem dos anys de treball després dels quals hem aconseguit donar la volta a un projecte amb més de 200 milions d’euros enterrats i que no tenia cap tipus de prioritat per al govern del Partit Popular”.

Comparteix

Icona de pantalla completa