Diari La Veu del País Valencià
País Valencià, Balears i Múrcia coordinaran una proposta conjunta de finançament
ACN / València

El Govern valencià ha fet pública aquest dilluns la reunió i ha recordat que fa 10 dies tots tres presidents van acordar treballar de manera conjunta i coordinada per avaluar l’actual sistema de finançament i fer propostes per millorar-lo.

La nota enviada per la Generalitat Valenciana afegeix que els resultats de la reunió s’aportaran a Hisenda i es sumaran al grup de treball iniciat al Ministeri “amb l’objectiu d’intentar corregir els greuges i deficiències injustes que genera el model actual, vigent des de 2009”, especialment al País Valencià, Múrcia i Balears.

L’executiu de Fabra afegeix que tots tres territoris parteixen d’un diagnòstic semblant, reben un finançament per davall de la mitjana de les autonomies. “Per aquest motiu, l’objectiu és dissenyar una estratègia conjunta que corregisca les desigualtats que pateixen les tres autonomies amb l’actual sistema, ja que el finançament ha de ser per a les persones i no per als territoris”, defensa.

Segons la Generalitat, les bases de partida han de ser trencar amb el ‘statu quo’ amb nou model de finançament que cobrisca els serveis bàsics fonamentals de sanitat, educació i benestar social “en condicions d’igualtat entre les comunitats i amb independència del nivell de renda, així com que el citat model s’aculla a criteris de població”.

“Aquests criteris permetrien elaborar un model de finançament més just i equitatiu, i menys opac i discriminatori”.

Comparteix

Icona de pantalla completa