Diari La Veu del País Valencià
El III Feminari abordarà els Plans d’Igualtat dels Ajuntaments

La diputada d’Igualtat de la Diputació de València, Isabel García, ha presentat les conclusions del II Feminari que s’ha celebrat recentment i també ha avançat algunes idees que des de la seua àrea es pretenen engegar en la pròxima cita. Una d’elles passa per donar major protagonisme als municipis, de manera que siguen els mateixos ajuntaments els que expliquen les seues experiències des de la posada en marxa dels Plans d’Igualtat, que han rebut ajuda de la corporació amb una línia de subvencions específiques.

Una altra de les temàtiques que s’estudia tractar en la pròxima edició del Feminari és la de la bretxa salarial, així com la presència d’un expert que aborde les noves masculinitats per a aproximar-se a la matèria des d’un altre punt de vista. Seria la primera intervenció d’un home com a ponent en aquest congrés que, en tan sols dos anys, ha tornat a situar València com a referent del feminisme.

“Si la Diputació de València ha sigut capaç, en dos anys de legislatura, d’engegar accions a favor de l’equitat de gènere ha sigut pel treball de les associacions de dones que en aquests últims 20 anys han suplit la falta d’implicació institucional”, ha indicat García en la presentació de les conclusions.

García ha parlat de la “sort” de tindre responsabilitat política per a “poder fer totes aquelles coses que somiava quan estava darrere de la pancarta”. I ha expressat la seua satisfacció per la consolidació d’una cita que enguany ha augmentat la participació respecte de l’anterior. Per la seua banda, la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, María Such, ha assenyalat que “des d’espais de debat com aquest és des d’on s’ha de fonamentar el nou feminisme”.

La periodista Rosa Solbes ha fet un repàs a totes les taules redones que han tingut lloc en el IlI Feminari subratllant que “el feminisme no és emoció, sinó part de la teoria de la democràcia” i ha apuntat que “el llenguatge en els mitjans de comunicació segueix sent sexista”. Així mateix, Solbes ha destacat com una de les principals conclusions de les expertes el fet que, malgrat els avanços, encara queden fronts oberts en àmbits com el cinema, la televisió o la cultura.

Comparteix

Icona de pantalla completa