Diari La Veu del País Valencià
La DGT presentarà a València el seu Pla de Protecció Ciclista per a evitar nous accidents

La Delegació del Govern espanyol i la Direcció General de Trànsit (DGT) han acordat convocar la Comissió de Trànsit i Seguretat Vial per a explicar el Pla de Protecció de Ciclistes que ja s’està treballant, al mateix temps que han decidit, després de l’augment d’accidents entre turismes i bicicletes, seguir intensificant els controls en les zones més sensibles on conflueixen turismes que tornen de festa i rutes ciclistes.

El delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Moragues, s’ha reunit aquesta jornada a Madrid, “amb caràcter d’urgència”, amb el titular de la Direcció General de Trànsit (DGT), Gregorio Serrano, per a analitzar l’augment d’accidents amb ciclistes implicats, segons ha informat la Delegació del Govern en un comunicat. Així mateix, Moragues es reunirà amb els alcaldes de la comarca valenciana de la Safor, en la Junta Comarcal de Seguretat, per a analitzar mesures en la zona enfront d’aquest tipus de sinistres.

El delegat del govern espanyol ha informat el responsable de la DGT de l’últim atropellament mortal registrat a Oliva. Ha recordat que el causant del sinistre, que va fugir, va ser detingut per la Guàrdia Civil i va donar positiu en les proves d’alcoholèmia i drogues a les quals va ser sotmés.

Juan Carlos Moragues ha comentat que després del Comité de Seguretat Vial, presidit pel Ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, el passat 15 de maig, es va decidir intensificar els controls per part de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil. Així, ha indicat que, per aquesta raó, diumenge hi havia quatre controls de l’esmentada agrupació a Oliva i un de la Policia Local.

A la Comissió de Trànsit i Seguretat Vial valenciana, que han acordat convocar la Delegació del Govern i la DGT en els pròxims dies, assistirà el màxim responsable d’aquest organisme per a explicar el pla específic de protecció al ciclista en aquesta autonomia, que ja s’està elaborant juntament amb l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil.

Igualment, han acordat seguir intensificant els controls “en les zones més sensibles”, en les quals es registra “un major volum de trànsit de turismes que tornen d’una nit de festa i que coincideixen amb ciclistes que inicien una ruta”. A més, hi haurà un augment dels controls d’alcohol i drogues durant el matí dels dissabtes i diumenges en carreteres convencionals.

La Delegació del Govern espanyol al País Valencià ha assenyalat que en els quatre primers mesos de l’any s’han realitzat 1.440 proves de drogues que han donat pas a obrir diligències en 6 d’elles. Així mateix, s’han dut a terme 164.985 proves d’alcoholèmia que han suposat l’obertura de 675 diligències.

Reunió convocada per la Generalitat

El pròxim divendres dia 15 de juny se celebrarà una reunió d’urgència entre la Generalitat Valenciana i la Federació de Ciclisme valenciana, la d’Emergències i la Delegació del Govern espanyol amb l’objectiu de “generar un espai de seguretat per a aquells que usen la bicicleta” després de l’últim sinistre d’aquest mateix diumenge, en la carretera N-332, a Oliva, on un ciclista de 32 anys va morir després de ser atropellat per un vehicle el conductor del qual va donar positiu en drogues.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que la trobada tindrà lloc aquest divendres, ja que ha manifestat que, després dels últims casos d’atropellaments a ciclistes, és “evident que alguna cosa no estem fent suficientment bé les administracions competents” per a evitar aquests accidents. Per a Puig, hi ha una part de “responsabilitat manifesta” dels conductors que se salten les normes i que tindran les seues conseqüències penals, però ha subratllat que des de les administracions cal “buscar un cinturó de seguretat” per a “protegir els ciutadans que usen la bicicleta”.

Comparteix

Icona de pantalla completa