Diari La Veu del País Valencià
Sona la Dipu, llançadora dels grups valencians en el Festival de Les Arts

Sona la Dipu consolida la seua aposta com a llançadora de grups valencians amb la participació, en el Festival de Les Arts, de Lígula i Meridian Response, guanyadors de l’última edició del programa musical de la Diputació de València, així com de Geografies. Les formacions han desgranat els seus temes davant un públic entregat que ha omplit les instal·lacions de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

La cita, que celebrava enguany la seua tercera edició, ha congregat més de 40.000 persones –segons l’organització–, i s’ha consolidat en el calendari com a data ineludible del panorama musical valencià, i es converteix en un autèntic aparador de promoció per a les bandes del Sona la Dipu. Però la marxa de les formacions del programa musical de la institució no es deté.

La pròxima cita serà el Dia de la Música, que se celebrarà aquest 17 de juny. Badlands i Lost River Bastards estaran a l’Fnac de València i Meridian Response, a la Sala Wah Wah. Tot seguit, quatre grups del Sona la Dipu participaran per primera vegada en els concerts de la Gran Fira de València, cosa que referma l’aposta de la corporació per la projecció de grups valencians.

Presència en els principals festivals

Així mateix, les bandes del programa pujaran també als escenaris de festivals com l’Arenal Sound a Borriana, Cabo de Plata a Barbate (Cadis), Granada Sound i el Low Festival de Benidorm, tot sense oblidar que la segona semifinal del concurs d’enguany serà el pròxim 23 de juliol a Alzira, on es disputaran el pas a la final Frida, Chrolophile i Mediterranean Roots. El guanyador competirà juntament amb Dûrga, grup triomfador de la primera semifinal, i altres dues bandes per ser una de les formacions triades enguany.

Una iniciativa, la del Sona la Dipu, que en la present edició ha fet un gir en la seua aposta per les formacions valencianes amb l’organització d’accions durant tot l’any. D’aquesta manera, a més del concurs, s’han incorporat tot un seguit d’activitats per a reforçar la promoció dels grups amb accions de tutela, la col·laboració amb altres entitats i la realització d’un nou pla integral de comunicació.

De la mateixa manera, el Sona la Dipu compta, per primera vegada, amb un jurat paritari, format per crítics i músics, i contribueix a la professionalització d’un programa que enguany també ha estrenat director musical, amb la incorporació al càrrec del periodista Quique Borrás. Així, la iniciativa de la Diputació de València aspira a convertir-se en un referent estatal i internacional i en una autèntica llançadora de talent musical en la demarcació de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa