Diari La Veu del País Valencià
Ferrocarrils inicia el manteniment de la T2 de Metrovalencia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat aquest dilluns els treballs de manteniment i conservació de la T2, la línia inacabada de la xarxa de Metrovalencia. Les actuacions tenen assignat un pressupost de més de 847.000 euros durant els propers dos anys. Les tasques de neteja i adequació han començat pels trams en superfície de la plataforma de tramvia ubicada als carrers del General Urrutia i d’Antonio Ferrandis, alhora que s’han iniciat les actuacions previstes als trams subterranis.

Entre els treballs que s’hi realitzaran hi ha el manteniment de sòls, obertures, desnivells, baranes, envans, finestres, vies de circulació, portes, desnivells, escales i eixides d’evacuació. A més, es preveuen tasques de protecció contra incendis, conservació d’instal·lacions elèctriques, neteja i il·luminació. L’empresa adjudicatària també monitorarà el túnel a través d’un sistema de telecomandament i s’assegurarà de l’evacuació d’aigua de pluja del túnel.

Fins ara, la T2 es degradava sense que cap tècnic vetlara per la seua conservació, atés que l’anterior executiu va abandonar el manteniment de la línia el 2014. Amb la intervenció, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Territori garanteix “la integritat de les obres”, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

El manteniment de la T2 ha començat el mateix dia que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la represa de les obres d’aquesta infraestructura en el seu tram entre l’Oceanogràfic i el carrer d’Alacant. S’hi destinaran 50 milions d’euros, cofinançats amb fons FEDER, amb l’objectiu d’acabar les obres el 2023 a tot estirar.

Comparteix

Icona de pantalla completa