L'alcalde de Xirivella no descarta optar a la Secretaria General del PSPV

Una campanya recull signatures per a impulsar la candidatura de Michel Montaner, home fort de José Luis Ábalos i de Pedro Sánchez a l'Horta Sud
/ Xirivella
12 juny 2017 01:00h

L'alcalde de Xirivella (l'Horta Sud), Michel Montaner, obri la porta a la possibilitat de presentar-se com a candidat a la Secretaria General del PSPV de cara al pròxim Congrés Ordinari que se celebrarà a finals de juliol, després de rebre el suport de nombrosos militants i simpatitzants socialistes a través de diverses xarxes socials i plataformes de recollida de signatures. "Ni ho descarte ni faig el pas", ha apuntat Montaner, qui ha afegit que "els reptes, com més difícils, més m'agraden".

En declaracions a Europa Press, el primer edil de Xirivella –home fort de l'actual secretari general de la demarcació de València, José Luis Ábalos, i fidel defensor del projecte de Pedro Sánchez– ha assegurat que les peticions i recollides de signatures que s'han iniciat per a demanar-li que es presente com a candidat alternatiu a l'actual secretari general del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, han sorgit de forma "espontània i lliure".

En aquest sentit, ha explicat que en la matinada del dissabte al diumenge va començar a rebre nombrosos missatges de militants i simpatitzants socialistes "de tot Espanya", des de Ceuta fins al País Basc, que li demanaven que presentara la seua candidatura per a liderar el PSPV. "Em deien que em llançara a la Secretaria General; estic orgullós d'aquest moviment de companys", ha asseverat.

Preguntat sobre si escoltarà la invitació d'aquests militants, ha indicat que esperarà fins que se celebre "l'històric" Comitè Federal del PSOE d'aquest mes de juny, en el qual s'haurà de ratificar Pedro Sánchez com a secretari general, i després decidirà si es presenta per a liderar el partit al País Valencià.

Si ho fera, ha puntualitzat, no seria "per a competir", sinó "per a aportar", al mateix temps que ha afirmat que li agradaria que hi haguera més d'un candidat a la Secretaria General. En la seua opinió, no seria incompatible que aquest lloc l'ocupara una altra persona diferent al president de la Generalitat. "La bicefàlia no és dolenta", ha precisat el socialista, qui ha afirmat que sempre estarà "a la disposició de les bases".

next