Diari La Veu del País Valencià
‘Les escopinades dels escarabats’, a les llibreries el 5 de febrer
RedactaVeu / Alzira

L’escriptor Andreu Martín, autor de referència pel que fa a la novel·la policíaca en català, va presentar el passat 3 de febrer en roda de premsa la novel·la Les escopinades dels escarabats, obra premiada amb el Ciutat d’Alzira i on es retrata la Barcelona de la crisi des del gènere negre.

En l’obra, publicada per l’editorial Bromera dins de la col·lecció L’Eclèctica i que estarà a totes les llibreries el pròxim 5 de febrer, l’autor “s’atreveix a retratar d’una manera extremadament crítica els temps que estem vivint”, com ho han fet ja Andrea Camilleri a Itàlia i Petros Màrkaris a Grècia”. Des de la llibertat que dóna la ficció, Andreu Martín ens descobreix una Barcelona on la corrupció, els escàndols, el blanqueig de capitals, l’espionatge, la violència i el sexe són els autèntics protagonistes.

A més, dins de la BCNegra i a propòsit de la publicació de Les escopinades dels escarabats, Andreu Martín participarà el pròxim dijous, dia 6 de febrer, en una taula redona sobre com els bons novel·listes transiten els camins de la realitat fent servir els vehicles de la ficció per tal que els lectors coneguen la veritat.

Segons Andreu Martín,Les escopinades dels escarabats ha nascut i crescut “com una metàfora sagnant i carregada d’indignació tractant de mirar amb lupa aquelles persones aparentment honrades que, en última instància, viuen del fruit de la delinqüència”. Aquesta perspectiva ens permet una nova anàlisi del fracàs de tots els valors en el món que ens ha tocat viure.

Pel que fa la trama, l’assassinat brutal de dos socis d’una assessoria financera desencadena una gran operació policial que compromet Germán Rojo, un personatge poderós que es creu intocable, investit del do de la immunitat, molt per damunt de la resta dels mortals, simples escarabats fastigosos que es poden xafar si cal o si li ve de gust. Però té un punt feble. La Melba, una jove a qui va conèixer un dia, es farà el propòsit de demostrar-li que fins i tot els escarabats lluitaran a mort quan es tracta de sobreviure –o de venjar-se.

Andreu Martín (Barcelona, 1949) ha publicat més de cent títols i ha rebut reconeixements tan importants com el del Círculo del Crimen, el Premi Hammet, el Crims de Tinta, el Premi del Col·legi de Detectius Privats de Catalunya i el Premi Pepe Carvalho. A Bromera ha publicat De tot cor, Premi Alfons el Magnànim, una novel·la negra sobre el món de la premsa rosa, i la sèrie juvenil protagonitzada per la mossa d’esquadra Wendy. L’any 2013 va guanyar el Premi Juvenil Ciutat de Badalona amb Cicatrius de 1714 –també editat per Bromera– en què novel·la el setge de Barcelona.

Comparteix

Icona de pantalla completa