Compromís votarà a favor de la moció de censura contra Rajoy

L'executiva de la coalició aprova que els seus quatre diputats donen suport a la iniciativa d'Unidos Podemos
/ València
12 juny 2017 01:00h

La Comissió Executiva de Compromís, reunida aquest dilluns en la seu nacional de la coalició, ha aprovat que els quatre diputats de Compromís al Congrés donen suport a la moció de censura presentada per Unidos Podemos que es debatrà aquest dimarts 13 de juny a la cambra baixa i a qualsevol altra iniciativa que es presente contra Mariano Rajoy.

"Només amb el maltractament amb el qual el govern de Rajoy sotmet el poble valencià, amb els seus Pressupostos Generals de l'Estat, ja està més que justificat votar 'sí' a la moció de censura", ha assegurat l'executiva de la coalició en un comunicat.

"És urgent que el Partit Popular isca del govern pel bé de la democràcia. Estem veient com el PP viola contínuament la separació de poders utilitzant els aparells de l'Estat per a afavorir els corruptes, com ha succeït amb l'amnistia fiscal promulgada per Cristóbal Montoro fa cinc anys i que ara és declarada nul·la i anticonstitucional, o amb l'elecció per part del ministre de Justícia, Rafael Catalá, de José Manuel Maza com a primer fiscal general de l'Estat i de Manuel Moix com a Fiscal Anticorrupció, tots dos acusats d'obstaculitzar les investigacions dels casos de corrupció que afecten el PP, i en el cas de Moix, obligat a dimitir després de conèixer la seua vinculació amb una empresa offshore (en alta mar)".

"I tot açò succeeix perquè tenim al capdavant del govern l'únic partit investigat per corrupció de la nostra història democràtica i un president del govern cridat a declarar davant la justícia pel cas Gürtel. Un partit que cada dia ens sorprén amb algun nou cas aïllat de corrupció i que compta amb el major nombre d'imputats i condemnats de tot l'Estat", assenyala el comunicat.

Des de Compromís s'argumenta el 'sí' a la moció de censura, tot i que van demanar a Podem l'ajornament fins que el PSOE estiguera preparat per a donar-li suport, ja que el moment actual "és una situació d'extrema gravetat democràtica". "No podem consentir que el Partit Popular continue utilitzant la justícia per al seu propi benefici, perquè això trenca la confiança de la ciutadania en les institucions. És per això que des de Compromís treballarem perquè Mariano Rajoy perda la majoria parlamentària i puguem conformar per fi el govern que mereixen les ciutadanes i els ciutadans", manifesta l'executiva de Compromís.

Canvis orgànics

A més a més, l'executiva de Compromís ha informat del nomenament de la secretària nacional del Bloc, Àgueda Micó, com a nova coportaveu de Compromís. Micó substitueix Enric Morera, actual president de la formació nacionalista. D'aquesta forma, junt amb Micó, la resta de coportaveus que conformen la coalició són Mónica Oltra (Iniciativa), Joan Ribó (Gent de Compromís) i Julià Álvaro (Els Verds).

next