Diari La Veu del País Valencià
La històrica Pirotecnia Caballer entra en concurs de creditors

El Jutjat del Mercantil número 1 de València ha declarat el concurs de creditors de la històrica empresa valenciana Pirotecnia Caballer, fundada el 1880. En concret, el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) informa de la declaració de la mercantil la Baseta, S.L., Vicente Caballer i Fills, SLl. i Pirotècnia Caballer, S. A.

En el procediment es nomena administrador concursal i, pel mateix edicte, es crida als creditors a fi que, en el termini d’un mes, puguen comunicar els seus crèdits. Segons han explicat a Europa Press fonts de la firma, l’empresa es troba en aquesta situació com a conseqüència de la crisi econòmica i, encara que el moment és “complicat”, segueix “lluitant i fent tot el possible” per a reduir el deute i superar-ho “com més prompte millor”.

Les mateixes fonts han apuntat que fa ja temps que la pirotècnia està treballant en aquesta direcció, de manera que estan realitzant una “important” reducció de despeses.

Impacte de la crisi

Així mateix, han explicat que, davant la crisi econòmica que ha afectat el mercat i institucions nacionals, “ha sobreviscut gràcies a l’exportació”. En aquest sentit, des de Pirotecnia Caballer subratllen la importància d’aquesta empresa a l’estranger, ja que realitza “un producte top” i “molt espectacular” diferent del producte que ofereixen altres empreses del sector, com ara les xineses.

Per això, a les “empreses fortes a nivell internacional no els interessa” la caiguda de l’empresa valenciana perquè “perdrien gran part de la seua producció més espectacular”, asseveren des de la mercantil, que recorda que Pirotècnia Caballer treballa en muntatges de focs artificials de la importància del 4 de juliol als Estats Units, entre d’altres.

L’empresa recorda, en el seu web, que està present en més de 35 països a través de la comercialització dels seus productes i realitza al voltant d’un miler d’espectacles a l’any.

Comparteix

Icona de pantalla completa