Diari La Veu del País Valencià
Puig trasllada al BEI que els col·legis finançats amb fons europeus estaran llestos el 2018

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat al Banc Europeu d’Inversions (BEI) que el govern valencià presentarà en setembre una reformulació del programa de col·legis amb l’objectiu que les 17 instal·lacions educatives pendents, algunes de les quals ja estan “en plena execució”, estiguen finalitzades el 2018, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

El cap del Consell ha mantingut aquest dimarts una reunió amb el vicepresident del BEI, Román Escolano, una trobada emmarcada en la voluntat del govern valencià de “superar” la relació problemàtica que va tindre l’anterior Consell amb l’organisme europeu. “Volem donar la confiança que no hi haurà cap paràlisi”, ha destacat Puig.

El president ha explicat als responsables del BEI com avança la renovació de l’Institut Valencià de Finances (IVF) i ha apostat per explorar diverses fórmules per a consolidar una relació “millor” entre totes dos institucions. Entre les possibilitats obertes per la nova via de col·laboració amb l’organisme europeu, Puig ha destacat la reformulació de suports en el camp de l’agricultura i el suport a l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), que començarà a funcionar enguany.

Per la seua banda, el director general de l’IVF, Manuel Illueca, ha indicat que l’AVI “necessita disposar d’instruments financers a través dels quals desenvolupar la seua actuació”, uns instruments basats en capital risc que el BEI “coneix bé” i que es poden desenvolupar en col·laboració amb l’IVF. El Banc Europeu d’Inversions i l’IVF també han acordat treballar per a augmentar els crèdits a PIMEs que facilita el banc públic valencià amb fons de l’organisme europeu.

Comparteix

Icona de pantalla completa