Diari La Veu del País Valencià
Soundcool porta l’òpera basada en una rondalla d’Enric Valor al Sónar de Barcelona

El projecte valencià d’innovació educativa i tecnològica, Soundcool, portarà a la propera edició del Sónar, el festival de música electrònica de Barcelona, un tast de l’òpera la Mare dels peixos, basada en la rondalla homònima d’Enric Valor, que va ser estrenada el passat mes de desembre al Palau de les Arts.

La vint-i-quatrena edició del Sonar tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 de juny a diferents espais de Barcelona. Des de fa uns anys ençà, el festival internacional de música electrònica acull, a més de concerts –és un dels esdeveniments europeus d’aquestes característiques més multitudinaris–, conferències i exposicions d’artistes internacionals de música electrònica, art multimèdia, vídeo i cinema.

Dins de la programació d’enguany del Sónar+D, es troba la participació de Soundcool, el projecte que impulsa tecnològicament la Universitat Politècnica de València i aplica pedagògicament l’IES Arabista Ribera i el CEIP 9 d’Octubre d’Alcàsser –com a centres de referència–. L’equip encapçalat pel professor de la UPV Jorge Sastre i el pedagog Adolf Murillo farà xicotetes actuacions en directe amb elements de l’òpera La Mare dels Peixos. A més, facilitarà als visitants la possibilitat d’utilitzar el sistema que funciona en qualsevol dispositiu electrònic.

El projecte Soundcool va rebre finançament de la Fundació Daniel i Nina Carasso per a seguir amb el seu desenvolupament pedagògic i artístic de la Comissió Europea –a través d’un projecte Erasmus +–, de l’Institut Valencià de Cultura, de la Conselleria d’Educació i de la Universitat Politècnica de València així com el suport d’entitats, com ara la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Soundcool continua desenvolupant-se en tots els seus vessants, tecnològicament i pedagògica, encara que sempre serà una eina tecnològica gratuïta, com han afirmat sempre els seus impulsors.

Comparteix

Icona de pantalla completa