Diari La Veu del País Valencià
Ribó proposa a Puig exigir fons a l’Estat per a enllestir la T2 més ràpidament

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha exigit al govern espanyol que execute a la ciutat “les mateixes inversions per a la infraestructura del metro que ja té compromeses a les ciutats de Sevilla i Màlaga. L’objectiu d’aquesta reclamació és concloure les obres de la T2 més ràpidament i, fins i tot, fer arribar la línia a Natzaret, després que aquest dilluns es coneguera que es finalitzarà el tram Alacant-Oceanogràfic abans del 2023.

Ribó ha proposat al president de la Generalitat, Ximo Puig, sol·licitar al govern de Mariano Rajoy un conveni com el que el Ministeri de Foment té amb la Junta d’Andalusia, pel qual aquesta administració rebrà 393 milions d’euros per a les obres del metro de Sevilla i Màlaga.

“El govern central finançarà aquestes infraestructures mentre que, a València, el projecte de la T2 es llangueix sense finançament estatal i ens veiem obligats a recórrer a fons europeus”, ha argumentat. Segons ha explicat, el conveni andalús preveu “una concessió privada per a la posada en marxa del metro a Sevilla i Màlaga mentre duren totes les obres” i es finança la construcció del metro mitjançant pagaments anuals a la Junta d’Andalusia, que, al seu torn, els trasllada a les constructores.

Comparteix

Icona de pantalla completa