Diari La Veu del País Valencià
Puig, a Bonig: Vostés van enfonsar el Titànic i des del Botànic estem alçant la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha retret al Partit Popular l’herència de gestió que li ha deixat al seu executiu i la mala reputació del País Valencià que l’acció de govern dels populars va conrear entre les institucions europees.

En la sessió de control al president, celebrada aquest dijous a les Corts, Puig ha detallat alguns dels ‘pufos’ que va deixar el govern d’Alberto Fabra i, més concretament, la Conselleria d’Infraestructures que va dirigir la mateixa Bonig. Així, el president s’ha referit als “túnels de la T2 que no porten enlloc” o a l’autovia del Baix Segura que el PP no va acabar i per la qual l’actual Consell haurà de pagar 9,5 milions en concepte d’indemnitzacions a les adjudicatàries a causa de la rescissió del contracte el juliol del 2012.

Davant d’aquest escenari, Puig s’ha referit al viatge que aquesta setmana ha realitzat a diferents institucions europees i que, en la seua opinió, ha servit perquè “tornen a confiar” en la Generalitat i per a capgirar la reputació del País Valencià al si de la Comissió Europea.

Així, fent ús del joc de paraules que habitualment empra Bonig per a referir-se al govern de Ximo Puig –al qual titlla com el ‘Govern del Titànic–, el president ha contraposat el treball d’uns i d’altres. “Vostés van enfonsar el Titànic i des del Botànic estem alçant la Comunitat Valenciana”, ha reblat Puig.

El president s’ha referit a la reunió amb Jean-Claude Juncker i ha afirmat que aquesta trobada ha servit per a constatar que la imatge del territori valencià era la “d’una comunitat on es multiplicaven els expedients d’investigació i, ací, es contestava als expedients retirant les banderes europees”.

Puig ha assenyalat que ara la percepció de la Comissió Europea sobre el País Valencià és diferent. “Vaig trobar en Juncker un ampli suport a demandes valencianes com ara el Corredor Mediterrani”, ha dit. Sobre aquesta infraestructura, Puig ha fet una petició al president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Concretament, li ha demanat que en la reunió que mantindrà pròximament amb president francés, Emmanuel Macron, li plantege la possibilitat de crear una “aliança europea pel Corredor Mediterrani”.

Comparteix

Icona de pantalla completa