Diari La Veu del País Valencià
La gentrificació, eix de les Falles Populars 2014
RedactaVeu / València

Les Falles Populars i Combatives han fet pública la programació de 2014, la qual s’estendrà des de l’1 fins el 19 de març. El programa d’activitats girarà enguany al voltant d’un eix temàtic: la gentrificació -és a dir, el procés mitjançant el qual la població original d’un sector o barri determinat, normalment de classe baixa, es veu progressivament desplaçada per una altra amb un major nivell adquisitiu- i els problemes d’habitatge que se’n deriven.

Segons fonts de les FPC, a València, com a moltes ciutats arreu del món, existeixen diversos exemples de gentrificació en diferents graus, com els de Russafa o Ciutat Vella. Precisament serà en aquest últim districte on es desenvoluparan totes les activitats de les Falles Populars, que enguany han pres com a lema ‘Barris indultats. La despertà dels solars’ per posar l’atenció sobre les nombroses parcel∙les buides i inutilitzades que s’hi poden trobar.

“Enguany fixen l’objectiu en els barris de la ciutat del Túria, d’aquesta València on es cau fins al trencadís de Calatrava i tenim un circuit de Fórmula 1 per a gossos i gats”, indiquen des de les Falles Populars i Combatives per afegir: “la gentrificació infesta els carrers del cap i casal, que muda els barris de gent treballadora en decorats per a la flor i nata valenciana, deixa un reguer de persones expropiades, cases que cauen i solars a punta pala”.

L’organització ha optat un any més pel micromecenatge per finançar el projecte. Segons han anunciat les FPC, pròximament es farà públic el disseny de la samarreta, encarregada a un conegut artista valencià, i l’himne oficial de les Falles Populars i Combatives 2014.

El programa d’activitats de les Falles Populars i Combatives contempla a més dels actes ja clàssics com ara ‘albaes’, ‘cercatasques’, ‘calçotà’ i concurs internacional de paella, altres nous com ara una gimcana i un concurs de karaoke.

Comparteix

Icona de pantalla completa