Diari La Veu del País Valencià
‘Meluska’, la Fundació 26 de Desembre i la Federació ILGA, guardonades amb els premis de Lambda

Ana Cano ‘Meluska’ –a títol pòstum–, la Fundació 26 de Desembre i la Federació Internacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals i Intersexuals (ILGA, per la seua sigla en anglés), han sigut guardonats amb el premi Margarida Borràs que lliurarà el col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuales (Lambda), en una cerimònia que tindrà lloc aquest divendres a les 19.00 hores al saló d’Actes del MuVIM, en el qual estaran presents representants polítics i entitats premiades.

Els premis Margarida Borràs són una distinció que l’associació atorga a persones o entitats que han lluitat a favor de la igualtat i el respecte de totes les persones independentment de la seua orientació sexual o identitat i expressió de gènere, segons ha informat Lambda en un comunicat.

A títol pòstum es lliurarà el premi a Ana Cano, ‘Meluska’. La coordinadora general de Lambda, Fani Boronat, ha subratllat que el premi és un reconeixement “a la seua imparable militància com a dona transsexual contra la transfòbia, la serofòbia, el masclisme i les desigualtats de qualsevol tipus i, també, per descomptat, al seu compromís amb els drets de les persones transsexuals fins als seus últims dies”.

A més, Lambda premiarà la Fundació 26 de Desembre per “la seua importantíssima i pionera tasca per la visibilitat, igualtat, respecte, cura i acolliment de les persones LGTB majors” i a la Federació Internacional d’associacions LGTB ‘ILGA’ per “la seua defensa dels drets i llibertats, la igualtat, la no discriminació i la despatologització de lesbianes, gais, bisexuals i persones trans i intersex”, ha afirmat el secretari d’organització de l’entitat, Pau López-Clavel.

“Es tracta d’una labor més que necessària en un any en què, a més, es reivindiquen els drets humans a tot el món i enmig de l’anomenada crisi dels refugiats”, ha afegit.

“Grans fites”

Aquesta XXII edició Lambda celebrarà els premis Margarida Borràs sense oblidar les “grans fites” que s’han viscut al País Valencià en l’últim any. “Tenim per fi una llei que defensa els drets fonamentals de les persones trans i, no ens oblidem que, a la Plaça del Mercat, Margarida Borràs i totes les víctimes de delictes d’odi compten amb una placa recordatori del seu valor i la seua força”, han apuntat des de l’associació.

Comparteix

Icona de pantalla completa