Les dones es tanquen als ajuntaments en una jornada contra les violències masclistes

La convocatòria "19J Alerta Feminista" critica els Pressupostos Generals de l'Estat i exigeix més recursos destinats a la igualtat

Arreu de l'estat espanyol té lloc, aquest dilluns 19 de juny, l'acció '19J Alerta Feminista', una convocatòria que demana que s'augmente la partida dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) destinada a la igualtat i a finançar la lluita contra les violències masclistes. Bé siguen dones a títol individual, bé com a membres d'associacions, l'acció consisteix a presentar-se als ajuntaments al migdia per tal de llegir un manifest comú que s'ha elaborat i romandre-hi fins a la mitjanit. A més, especialment per a aquells municipis on cap associació s'ha adherit, s'ha redactat una moció perquè siga l'ajuntament qui done suport a la iniciativa. Així doncs, hi ha una primera part comuna a tots els pobles i ciutats i una altra d'individualitzada, en què es continuaran fent activitats tot demanant més recursos per a la igualtat i contra les violències masclistes.

La data escollida, 19 de juny, no és trivial. L'acció es fa aquesta setmana perquè és quan està prevista l'aprovació definitiva dels PGE. "Demanem que la partida destinada a finançar la lluita contra la violència masclista, 32 milions d'euros, ascendisca als 120 milions d'euros, que és la quantitat que les associacions feministes considerem necessària per a finançar el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere", explica Mar Vicent, portaveu de la plataforma convocant. "La quantitat proposada inicialment és totalment insuficient", afegeix.

El '19J Alerta Feminista' es va gestar a València. Mar Vicent conta que "la proposta naix en una reunió convocada després del nefast 3 d'abril, quan mataren quatre dones, i s'estén amb rapidesa per tot el País Valencià". A més, de seguida es va contactar amb plataformes d'arreu de l'estat, com la madrilenya 7N de Madrid, la catalana Novembre Feminista o la Plataforma Feminista Galega.

"Els tancaments se celebraran en més d'un centenar d'ajuntaments: a València, a Alacant, a Castelló; també a Barcelona, Madrid, Ceuta, Màlaga, Jaén, Còrdova, Gijón, la Corunya, i a moltíssims altres pobles de menor mida, però no per això menys importants", explica la portaveu.

Més de 360 entitats entre partits, sindicats, universitats i associacions de base, han donat suport a la convocatòria; un grau de participació i implicació que, segons confessen les organitzadores, ha superat les seues expectatives.

Comentaris

remigio III
2.
Si teniu en compte la política de madrid respecte a Catalunya, València i Ses Illes, veureu el mateix comportament: "La maté porque era mia". La dona dorm al costat de l'home, no pot evitar-ho. Igual que Catalunya, València. Si no hi ha sentiment de respecte, no hi haurà seguretat, mai. madrid necessita els Països Catalans per a mantenir la força que esgrimeix i, si no la perdria. El mascle li passa igual respecte a la seua dona: Sense ella ni tan sols té seguretat de ser home. Si la relació és de, poder pistoler no es pot esperar estima i consideració. En aquest cas cal separació.
  • 2
  • 0
Desemmascarant a vividors
1.
Està més que comprovat que la solució a la violència "de gènere" no passa per més diners.Ja porten des de l'any 2004 invertits molts milions sense cap resultat.On van aquests diners????? Tants milions i no són capaços de donar protecció a les dones que de veritat ho necessiten?Per algun forat s'escapen eixos diners,molts polítics i xarlatans hi ha vivint de la violència "de gènere",ací un exemple:

Es pot haver colaborat amb l'otan (organització "humanitària") i dir-se defensor de les dones maltractades sense caure-li la cara de vergonya? Doncs molts d'aquests diners que no arriben per a protegir dones que ho necessiten van a parar a la butxaca d'aquest "socialista".

" http://www.lasinterferencias.com/2015/12/30/patriarcado-militarista-segunda-parte-los-hermanos-lorente-acosta/ "

  • 2
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat