Diari La Veu del País Valencià
Morella presenta els cartells i les polseres solidàries de l’Anunci
Morella ha presentat els cartells de gran format i les polseres de l’Anunci, una campanya de promoció organitzada per l’ajuntament i que té una finalitat solidària, ja que els fons que es recapten de la seua venda estan destinats al Consell Municipal de la Solidaritat. Els cartells de gran format ja són una tradició consolidada de l’Anunci i del Sexenni a Morella i els morellans i morellanes, així com els visitants, se’ls enduen de record. Aquest any, la novetat serà la polsera solidària.
Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, ha destacat que han pensat fer polseres, a més dels tradicionals cartells, “perquè és una bona idea de promoció, ja que estan de moda, les utilitzen als festivals de música i la gent les llueix durant molt de temps”. Rhamsés ha afegit que “si Morella té alguna cosa per bandera és la solidaritat i que una festa tan important com l’Anunci, que és festa d’Interés Turístic Nacional, aporta fons solidaris al consell i farà que puguem donar suport més intensament als projectes i les ONGs amb les quals col·laborem”. D’aquesta manera, Morella junta una de les seues festivitats més importants amb les causes solidàries a què cada any es destina el 0,7% del pressupost municipal.
Cal recordar que l’Anunci se celebra el 27 d’agost d’aquest any i els veïns i veïnes de Morella ja estan immersos en els treballs de les carrosses i els ninots. En aquesta edició de l’Anunci participaran 40 carrosses que llançaran 60 tones de confeti. A més, desfilaran 1.500 persones que ompliran de color els carrers de la ciutat.
Cap de setmana del Corpus Christi a Morella
Aquest cap de setmana, Morella celebra les activitats i tradicions relacionades amb el Corpus Christi. Enguany tindrà lloc la 659a edició i no poden faltar els actes centrals de la Degolla, el dissabte, i la Processó General, el diumenge. D’aquesta manera, demà a les 17:30 hores comença la Degolla, en què els més menuts representen el Misteri del Rei Herodes. A continuació, a les 20 hores, desfilaran els gegants acompanyats dels cabuts i els gaiteros de Morella. Pel que fa al diumenge, a les 10 hores hi ha cercavila a càrrec dels gaiteros i, a les 11 hores, Missa Solemne. A les 13 hores, tindrà lloc el Tradicional Retaule. De la vesprada, a partir de les 18 hores, començarà la Tradicional i Solemne Processó del Corpus Christi. Cal recordar que aquesta festivitat data del 1358 i que és una de les més antigues del País Valencià.
A més, hui s’estrena l’obra de teatre Los caciques, de Carlos Arniches, al Teatre Municipal de Morella. Aquesta comença a les 22:30 hores i la representa el grup de teatre local Deixat estar de romanços. Les representacions d’aquest grup han tingut molt d’èxit en edicions passades i sembla continuen per aquest camí, ja que les entrades per a l’estrena estan, pràcticament, exhaurides. A més, demà es presenta a la Sala del Justícia el llibre Encara no és tard. Claus per a entendre i aturar el canvi climàtic, d’Andreu Escrivà, a les 12:30 hores.
Firma del conveni amb el grup de gaiteros
Ahir es va produir la signatura del conveni de col·laboració amb el Grup de Gaiteros de Morella. A aquesta van acudir el President de l’Associació Gaiteros de Morella, David Soro, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés. Aquest col·lectiu és un dels que més participació té a la ciutat, ja que intervé en diferents actes festius i tradicionals. A més, també posa la musica a les festivitats de Xiva, Ortells i Herbeset. Mitjançant aquest acord, es garanteix la formació dels alumnes de l’Escola de Música.

Comparteix

Icona de pantalla completa