Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig anuncia un pla de xoc per a millorar la seguretat dels ciclistes

El president de la Generalitat vol que, “en un mes”, estiga enllestit un “pla de xoc” que permeta millorar, de manera urgent, la seguretat dels ciclistes, sobretot dels que circulen per les carreteres. El primer pas ha consistit en una reunió, celebrada aquest matí, amb l’assistència de diversos representants dels usuaris de la bicicleta i de les institucions que tenen alguna participació en la possible reducció dels accidents amb implicació de ciclistes.

A la reunió amb Ximo Puig han acudit el conseller d’Educació, Vicent Marzà; la consellera de Territori, María José Salvador; el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el subdelegat del govern espanyol, José Vicente Herrera.

Puig no ha avançat cap mesura concreta, llevat d’un apunt general sobre “tindre en compte els ciclistes quan es construïsquen carreteres noves o se’n facen reparacions”. El cap del Consell ha recordat que al País Valencià hi ha 9.807 ciclistes federats i 3.700 practicants de triatló, els principals afectats pels accidents greus de les darreres setmanes a les carreteres.

A la trobada al Palau de la Generalitat han acudit els presidents de les federacions de Ciclisme i Triatló, Amadeo Olmos i Valeriano Moreno, que han parlat de la commoció pels darrers sinistres i la por dels familiars dels joves esportistes quan els veuen eixir a la carretera. Moreno ha arribat a parlar de “malson”.

També ha acudit a la reunió el representant del col·lectiu de ciclisme urbà València En Bici, Fernando Mafé, per a qui l’objectiu en seguretat ha de ser acabar del tot amb els accidents.

Comparteix

Icona de pantalla completa