Diari La Veu del País Valencià
El València Basket guanya la seua primera lligar

El València Basket s’ha proclamat campió de la Lliga Endesa després de guanyar l’eliminatòria, amb un global de 3-1, al Reial Madrid. La victòria d’aquest divendres de l’equip de Pedro Martínez per 87-76 ha permés a l’equip valencià conquerir el seu primer títol de lliga. Tots els jugadors han realitzat una gran actuació però, finalment, ha estat Bojan Dubljevic qui ha obtingut el guardó com a MVP de tota la final.

Aquesta victòria és el resultat d’una magnífica temporada duta a terme per l’equip que capitaneja Pedro Martínez, que ha aconseguit dur l’equip a les finals de les tres competicions en què participava: la Copa del Rei –que va perdre contra el Reial Madrid–, l’Eurocup –que també va perdre contra Unicaja–, i, ara, la Lliga Endesa, que sí que ha aconseguit portar a les seues vitrines. La victòria en la Lliga Endesa posa el punt final a una gran temporada que acaba d’una manera redona després de guanyar 3 partits seguits contra el Reial Madrid, una fita remarcable.

El València Basket va començar la fase final perdent el partit al Palacio de los Deportes. Així i tot, va aconseguir sobreposar-se i va guanyar el segon partit que es jugava a Madrid, de manera que va recuperar el factor camp. Llavors, encarava els dos següents partits de la final amb l’avantatge de jugar a casa i de rebre el caliu de la “caldera taronja”, que dóna suport a l’equip cada dia a la Font de Sant Lluís. Amb la força de jugar a casa, el València Basket, amb molt de coratge, una gran mentalitat de joc i molta il·lusió, ha aconseguit tancar l’eliminatòria i proclamar-se campió de la Lliga Endesa per primera vegada en 30 anys d’història del club.

D’aquesta manera, es consolida com a millor equip de la Lliga, després d’haver deixat enrere equips de gran trajectòria històrica com el FC Barcelona, a quarts de final, i el Baskonia, a semifinals. A més, amb aquest resultat a la lliga, el València Basket s’assegura una plaça a l’Eurolliga de l’any vinent, de manera que els aficionats de l’equip veuran passar per la ‘Fonteta’ els 15 millors equips de tot Europa.

Aquest dissabte, a les 18:30 hores, està previst que el president del govern valencià, Ximo Puig, reba el València Basket Club, campió de la Lliga Endesa ACB 2016 – 2017, al Palau de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa