Diari La Veu del País Valencià
Diego Gómez: “El pacte a Alzira és a prova de bombes, però depén d’on caiguen”

El tripartit que governa Alzira (Compromís, PSPV i EUPV) ha fet aquest divendres un balanç dels dos anys de “govern del canvi” a la capital de la Ribera Alta, un canvi que es va produir després de les eleccions de 2015, quan el conjunt dels tres partits va obtindre la majoria absoluta –Compromís, 6 regidors; PSPV, 4, i EUPV, 1– que va permetre desposseir la popular Elena Bastidas del bastó de comandament.

L’alcalde nacionalista Diego Gómez ha fet una valoració de la legislatura acompanyat pels tres portaveus del tripartit, la socialista Isabel Aguilar, Ivan Martínez (EUPV) i Albert Furió (Compromís). Tots tres han coincidit en “l’estabilitat” del govern municipal, però Diego Gómez, a preguntes del Diari La Veu, ha assenyalat que “el pacte a Alzira és a prova de bombes, però depèn d’on caiguen”, ja que aquest pacte podria estavellar-se si ho fa el Govern del Botànic de la Generalitat. Gómez ha incidit que a una ciutat com Alzira “no hauria sigut possible el tripartit si a València no s’haguera acordat el Pacte del Botànic”.

Gómez ha defensat la “unió democrática” que significa el tripartit i “la diversitat” com a eix “enriquidor” del govern municipal. L’alcalde d’Alzira ha assenyalat dos punts del seu govern “valent” com són el fet de “treballar per a les persones i la creació de llocs de treball des de l’estabilitat i la sostenibilitat”.

Gómez ha defensat la “unió democrática” que significa el tripartit i “la diversitat” com a eix “enriquidor” del govern municipal

Ivan Martínez (EUPV), al càrrec de les polítiques d’ocupació, ha fet un balanç molt positiu de la seua gestió i ha destacat les mesures que han “acabat amb les retallades als funcionaris i han reforçat els serveis de l’ajuntament”, així com la reversió de serveis com la piscina municipal o Alzira Ràdio.

Martínez ha enumerat els objectius assolits amb les polítiques d’ocupació i formació i amb l’eina que duu endavant l’oficina municipal IDEA, que compta amb un saldo positiu de 400 contractacions i amb una inversió de quasi 2 milions d’euros.

Ivan Martínez: “Hem aconseguit 400 contractacions a través d’IDEA i una inversió de quasi 2 milions d’euros”

La portaveu i vicealcaldessa d’Alzira, Isabel Aguilar, ha afirmar que “aquells que pronosticaven que l’equip de govern duraria dos dies, s’han equivocat”. Sobre l’àrea de Comerç, Aguilar ha explicat que l’objectiu de la seua delegació ha sigut “afavorir el comerç local perquè és el motor de l’economia i perquè genera ingresos”. En Turisme, ha destacat el desenvolupament de la marca turística ‘Alzira, un riu de turisme’. En festes, la regidora socialista ha destacat la satisfacció pel canvi de model, que ha sigut “molt ben acollit pels ciutadans”. Pel que fa a Educació, ha celebrat la tornada a la capital de la Ribera Alta del CEFIRE.

Isabel Aguilar: “Hem afavorit el comerç local perquè és el motor de l’economia”

El portaveu de Compromís a l’ajuntament, Albert Furió, ha defensat les polítiques de les regidories, que es basen l’objectiu d’aconseguir una “ciutat sostenible”. Ha destacat, també, la intensa activitat cultural, la millora de les instal·lacions esportives municipals, les ajudes als clubs, les polítiques socials per a “rescatar persones” o la modificació del PGOU d’acord amb criteris “sostenibles”.

Furió, responsable d’Hisenda, ha ressaltat la “bona gestió económica, amb un superávit de 2,3 milions d’euros que la llei Montoro ens impedeix invertir per a millorar la qualitat de les persones”. També ha explicat la reducció del deute municipal un 52%, és a dir, “és fals que la dreta gestiona millor que nosaltres i ací estan els resultats”.

Albert Furió: “És fals que la dreta gestiona millor que nosaltres i ací estan els resultats”

Sobre el futur dels tres partits, estan d’acord que Alzira “és la clau del canvi al País Valencià” i que el 2019 es podria repetir la fórmula per a governar.

Comparteix

Icona de pantalla completa