Diari La Veu del País Valencià
El PP recorrerà contra el decret d’usos de llengües oficials a l’administració

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) està preparant la interposició d’un recurs contenciós contra el decret del Consell pel qual es regulen els usos administratius i institucionals de les llengües oficials, segons han anunciat la presidenta del partit, Isabel Bonig, i el president del PP a la demarcació d’Alacant, José Ciscar, qui ha indicat que entenen que “vulnera” la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. Tots dos han comparegut aquest divendres en una roda de premsa a Alacant per a fer balanç dels dos anys de legislatura del Consell. En l’acte també ha estat present el portaveu del PP a l’Ajuntament d’Alacant, Luis Barcala.

Bonig ha explicat que ja van interposar al·legacions en fase d’esborrany i com que aquestes “no han estat tingudes en compte”, un fet que ha criticat, estan preparant el recurs. Així, la presidenta del PPCV ha afirmat que estan a favor de l’ús del valencià i que “en determinats llocs de l’administració obligatòriament s’ha de saber valencià”, com estableix la llei. No obstant això, ha precisat que això és diferent al fet que en l’administració s’establisca, amb caràcter general, que tots han de saber valencià i “que siga la primera llengua que s’utilitze en les seues relacions”.

A més, ha assenyalat que també es regula l’ús del valencià “en les relacions privades”. Un extrem que, en la seua opinió, és “més propi d’altres règims que de la democràcia”. Al mateix temps, Bonig ha criticat que el decret determine la retolació dels establiments comercials. “És que és el mateix decret que a Catalunya i això és el que no permetrem”, ha assegurat Bonig.

També ha apuntat que aquest decret abasta qüestions que no són de la seua competència, com les relacions amb l’Administració General de l’Estat, a la qual cosa se suma que existeixen llacunes en el capítol de sancions, ja que no estan especificades ni les conductes sancionables ni les possibles sancions. Per tot això es plantegen el recurs, igual que van fer davant el Decret de Plurilingüisme.

Comparteix

Icona de pantalla completa