Diari La Veu del País Valencià
EUPV exigeix prohibir la hidrofracturació al PV

RedactaVeu / València

Com que “cada vegada són més els territoris que estan legislant contra el fracking“, Esquerra Unida del País Valencià ha demanat al Consell “que seguisca aquests passos i lliure les comarques del de l’espasa de Dàmocles que amenaça el seu mode de vida”.

Albiol demana al Govern valencià que se sume als executius autonòmics “que legislen en favor de la ciutadania, i no en benefici d’empreses privades que només volen guanyar diners mentre destrossen les nostres comarques”.

Per a la parlamentària, la hidrofracturació “és el mateix ací que a Catalunya, igual de dolent i de perjudicial, però el Partit Popular al País Valencià es troba completament enrocat en continuar amb l’aprovació dels permisos a Montero Energy”.

A contracorrent al PV

La diputada d’EUPV assegura que la llei d’acompanyament de pressupostos aprovada al Parlament català la passada setmana deixa ben clar que la fractura hidràulica és una tècnica prohibida a Catalunya, mentre que “ací, al País Valencià, aquesta llei d’acompanyament serveix per a modificar altres normatives i permetre atemptats contra el nostre medi ambient, tot el contrari”.

Albiol assegura que les iniciatives d’altres territoris per a prohibir la hidrofracturació no representen un acte gratuït o arbitrari, “és ser conscient dels enormes perills que comporta aquesta tècnica, i ser responsable davant dels ciutadans i els seus interessos, qüestió que pareix haver oblidat el Consell”.

Finalment, afirma que la seua formació política “continuarà defensant la paralització de l’atorgament dels permisos de prospecció d’hidrocarburs” que la Generalitat Valenciana està tramitant a l’empresa Montero Energy, i que afectaria “molt greument” les comarques del nord, una qüestió que, segons EUPV ha suscitat un “rebuig unànime a les nostres comarques i una forta mobilització social, sense que per ara, el Consell haja volgut rectificar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa