Educació agraeix als foguerers alacantins el treball realitzat per la promoció del valencià

El conseller Vicent Marzà destaca la recuperació de l'ús habitual de la llengua en les Fogueres 2017

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha lliurat aquest dissabte a Alacant els premis a la promoció de l'ús del valencià en els llibrets de les Fogueres 2017. L'acte ha tingut lloc al Passeig de l'Esplanada.

Els premis reconeixen la qualitat de l'edició, els continguts literaris, l'extensió del text escrit en valencià, la difusió del llibre i la publicitat en valencià de 38 llibrets. El primer premi de totes les categories està dotat amb 4.000 euros i ha correspost a la Foguera Ángeles-Felipe Berge; el segon, amb 3.500 euros de dotació, ha sigut per a la Foguera Gran Via-La Ceràmica; i el tercer, amb un premi de 3.000 euros, l'ha guanyat el llibret de la Foguera Séneca-Autobusos.

Marzà: "La literatura foguerera ha recuperat l'ús habitual del valencià com a llengua vehicular i com un senyal cabdal de la nostra identitat"

El conseller Vicent Marzà ha constatat "l'esforç, l'edició i la qualitat formal i de contingut dels llibrets" i ha destacat el fet que aquesta literatura foguerera "ha recuperat l'ús habitual del valencià com a llengua vehicular i com un senyal cabdal de la nostra identitat".

El conseller ha estat acompanyat per la Bellea del Foc, Sofia Escoda, i la Bellea Infantil, Martina Núñez. En l'acte també han estat presents el regidor de Presidència d'Alacant, Natxo Bellido; la regidora d'Educació, María José Espuch; el regidor de Cultura, Daniel Simón, i el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano. 

Marzà ha subratllat el fet que enguany s'ha incrementat el pressupost i els premis per a la festa de les Fogueres. Així, dels 32.500 euros de 2016, s'ha passat, enguany, a 45.000, un fet que, ha dit, "és la resposta que dóna la Generalitat a l'interés de les fogueres i barraques a l'elaboració del llibret en valencià". Per últim, el conseller ha animat tots els valencians a apropar-se a Alacant per a gaudir dels monuments, dels llibrets i d'una festa declarada d'Interés Turístic Nacional i Festa d'Interés Internacional i que, segons ha indicat, "constitueix una de les màximes representacions de la nostra cultura popular".

Comentaris

Toni (La Safor)
Un insult despectiu de forma gratuïta?
Això soles vol dir que aquest adjectiu li va bé a la vostra talla moral.
En resposta a Toni (La Safor)
Vicente Castellón
7.

Pelagatos

  • 0
  • 5
Jaume Morvedre
6.

Espere que les falles de sant Joan d'Alacant , no sols utilitzen el valencià/català en els llibrets, i ja està, si no , que en les sues presentacions de les bellees del foc de cada comissió també l'utilitzen

  • 2
  • 1
Vicente
Enano
En resposta a Vicente
Toni (La Safor)
5.

Un insult despectiu de forma gratuïta?
Això soles vol dir que aquest adjectiu li va bé a la vostra talla moral.

  • 4
  • 1
Vicente Castellón
4.

Enano

  • 2
  • 4
FERRAN ALCASSER
3.

La castellanització del PP valencià i sobre tot al sud del País Valencia ha sigut molt dura, gran treball del Consell per recuperar a poc a poc la nostra llengua a tot el País.

  • 26
  • 1

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat