Sis valencians entren en la nova Executiva Federal del PSOE de Pedro Sánchez

José Luis Ábalos (Organització), Andrés Perelló (Justícia), Susana Ros (Violència contra les Dones), Toni Ferrer (Ocupació), Francisco Polo (Emprenedoria) i Alejandro Soler (Política Municipal), en la llista del líder socialista

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha dissenyat una àmplia executiva federal, formada per 49 persones, que respecta el seu compromís amb la paritat –malgrat que hi ha nou homes més que dones– i en la qual s'ha envoltat de fidels. En la llista figuren sis socialistes valencians, entre els quals destaquen, en les àrees més rellevants, el portaveu al Congrés, José Luis Ábalos, al capdavant d'Organització; l'exeurodiputat Andrés Perelló com a titular de Justícia i Nous Drets, i l'exdirector de la plataforma Change.org, Francisco Polo, com a secretari d'Emprenedoria, Ciència i Innovació. La representació valenciana en la nova executiva es completa amb la incorporació de l'exdiputada del PSOE per Castelló, Susana Ros, com a secretària per a la Violència de Gènere; l'exdirigent d'UGT Toni Ferrer en Ocupació i Relacions Laborals, i l'exalcalde d'Elx, Alejandro Soler, com a titular adjunt de Política Municipal.

Dels membres de l'executiva, 29 són homes i 20 dones, que representen el 41 per cent del total. Es respecta així el criteri de paritat, que fixa en el 40 per cent el mínim de presència femenina en el directori.

L'únic esforç que ha fet Sánchez per a integrar en la seua executiva persones de les candidatures que rivalitzaren amb ell en les primàries és la incorporació de l'exlehendakari basc Patxi López com a secretari de Política Federal. No hi ha, en canvi, cap proper a la presidenta andalusa Susana Díaz, que tampoc ha volgut col·locar la seua gent en aquesta executiva.

José Luis Ábalos (Organització), Andrés Perelló (Justícia i Nous Drets), Susana Ros (Violència contra les Dones), Toni Ferrer (Ocupació), Francisco Polo (Emprenedoria) i Alejandro Soler (Política Municipal), són els sis dirigents valencians que entren en la llista de l'executiva federal socialista, formada per 49 persones

Dels noms que faltaven per conéixer –en aquests dies s'ha anat anunciant quasi la meitat de l'equip– destaca la inclusió del senegalés Luc André Diouf, que prové del Grup Federal Afrosocialista de Canàries. Diouf va arribar a Espanya en 1992 com a immigrant sense papers i va passar mes i mig dormint al carrer. Serà secretari de Política de Refugiats en l'àrea de Polítiques Migratòries i PSOE de l'Exterior que coordinarà Pilar Cancel·la.

El mediàtic alcalde de Jun, José Antonio Rodríguez, que té més de 454.000 seguidors en la xarxa social Twitter, on és molt actiu, també entra en l'executiva com a responsable per a la dinamització d'agrupacions locals, dins de l'àrea que dirigirà el secretari d'Organització, el valencià José Luis Ábalos.

L'actual secretari general del PSOE d'Albacete, Manuel González, a qui alguns situen com a possible alternativa a Emiliano García-Page en el pròxim Congrés Regional, també s'incorpora a l'executiva de Sánchez com a secretari d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Comentaris

vicent quart
6.

Els valencians continuarem sense pesar res en un PSOE, controlat per madrilenys, extremenys i andalusos. Oblidem-nos d´una finaciació justa, oblidem-nos del Corredor Mediterrani, oblidem-nos de que ens tracten amb respecte.
Ho senc molt, pero no confíe res de un PSOE que posa al carrec del Comité FEDERAL, a Fernández Vara. Es com posar a Hitler al front del Comité Internacional de Drets Humans.-

  • 2
  • 0
Jaume Morvedre
5.

El partit socialiste obrer espanyol , Ni es socialiste , Ni es obrer , però si que es molt espanyol, és espanyolisimmmmm...........

  • 7
  • 1
remigio III
4.

...sis socialistes valencians... doncs jo com aquell: "por sus obras los conocereis". El ministre madrileny d'injustícia li diuen "català" i fa tot el contrari a ser català. Ja tinc una idea de Ximo Puig i no en sembla mal. El que està dient el sr. sanchez no m'agrada gens, ni mica. Prompte s'ha oblidat del "no és no". Prompte ha anat a besar-li els peus a rajoy.

  • 8
  • 0
santa paciencia borriol
3.

la seva concepcio politica es absolutament espanyolista.No tan cafres com els del PP, pero igualment espanyolista. Les balances fiscals amb Madrit, continuen sent mostruosament negatives per a nosaltres.

  • 10
  • 0
Esquellot
2.

El P**E son les rates del clavegueram de la politica espanyola, la cunya del postfranquisme en la transacció del 78. I un partit, que en un una democràcia minimament avançada, deuria d'estar ilegalitzat per posar en pràctica el terrorisme d'estat(GAL), precisament per primera vegada, en aquella incipient democracieta de merda a la espanyola, i de la que seguim fins a dia d'avui esclaus.

  • 9
  • 4

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat