Sis valencians entren en la nova Executiva Federal del PSOE de Pedro Sánchez

José Luis Ábalos (Organització), Andrés Perelló (Justícia), Susana Ros (Violència contra les Dones), Toni Ferrer (Ocupació), Francisco Polo (Emprenedoria) i Alejandro Soler (Política Municipal), en la llista del líder socialista
18 juny 2017 01:00h
El responsable d\'Organització, José Luis Ábalos (primer per l\'esquerrra), al costat de Sánchez en el 39 Congrés.

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha dissenyat una àmplia executiva federal, formada per 49 persones, que respecta el seu compromís amb la paritat –malgrat que hi ha nou homes més que dones– i en la qual s'ha envoltat de fidels. En la llista figuren sis socialistes valencians, entre els quals destaquen, en les àrees més rellevants, el portaveu al Congrés, José Luis Ábalos, al capdavant d'Organització; l'exeurodiputat Andrés Perelló com a titular de Justícia i Nous Drets, i l'exdirector de la plataforma Change.org, Francisco Polo, com a secretari d'Emprenedoria, Ciència i Innovació. La representació valenciana en la nova executiva es completa amb la incorporació de l'exdiputada del PSOE per Castelló, Susana Ros, com a secretària per a la Violència de Gènere; l'exdirigent d'UGT Toni Ferrer en Ocupació i Relacions Laborals, i l'exalcalde d'Elx, Alejandro Soler, com a titular adjunt de Política Municipal.

Dels membres de l'executiva, 29 són homes i 20 dones, que representen el 41 per cent del total. Es respecta així el criteri de paritat, que fixa en el 40 per cent el mínim de presència femenina en el directori.

L'únic esforç que ha fet Sánchez per a integrar en la seua executiva persones de les candidatures que rivalitzaren amb ell en les primàries és la incorporació de l'exlehendakari basc Patxi López com a secretari de Política Federal. No hi ha, en canvi, cap proper a la presidenta andalusa Susana Díaz, que tampoc ha volgut col·locar la seua gent en aquesta executiva.

José Luis Ábalos (Organització), Andrés Perelló (Justícia i Nous Drets), Susana Ros (Violència contra les Dones), Toni Ferrer (Ocupació), Francisco Polo (Emprenedoria) i Alejandro Soler (Política Municipal), són els sis dirigents valencians que entren en la llista de l'executiva federal socialista, formada per 49 persones

Dels noms que faltaven per conéixer –en aquests dies s'ha anat anunciant quasi la meitat de l'equip– destaca la inclusió del senegalés Luc André Diouf, que prové del Grup Federal Afrosocialista de Canàries. Diouf va arribar a Espanya en 1992 com a immigrant sense papers i va passar mes i mig dormint al carrer. Serà secretari de Política de Refugiats en l'àrea de Polítiques Migratòries i PSOE de l'Exterior que coordinarà Pilar Cancel·la.

El mediàtic alcalde de Jun, José Antonio Rodríguez, que té més de 454.000 seguidors en la xarxa social Twitter, on és molt actiu, també entra en l'executiva com a responsable per a la dinamització d'agrupacions locals, dins de l'àrea que dirigirà el secretari d'Organització, el valencià José Luis Ábalos.

L'actual secretari general del PSOE d'Albacete, Manuel González, a qui alguns situen com a possible alternativa a Emiliano García-Page en el pròxim Congrés Regional, també s'incorpora a l'executiva de Sánchez com a secretari d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

next