Diari La Veu del País Valencià
El president Puig i Emergències expressen el seu condol pels 62 morts i 59 ferits de l’incendi forestal de Portugalr

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana han expressat aquest diumenge, a través de Twitter, el seu condol al poble portugués per les 62 víctimes mortals i els 59 ferits de l’incendi forestal desencadenat en la vesprada d’ahir, dissabte, en una zona forestal del municipi de Pedrógão Grande.

La majoria de les víctimes es van veure envoltades per les flames quan es trobaven als seus vehicles. De fet, els cossos de 30 de les víctimes han sigut localitzats a l’interior d’aquests, en la carretera entre Figueiró dos Vinhos i Castanheira de Pêra.

El foc s’ha estés al llarg de la regió muntanyenca que es troba a uns 200 quilòmetres de la capital, Lisboa, a causa dels forts vents. Els pronòstics per als bombers no són bons atés que els vents creuats que predominen en la regió fan preveure que les flames continuen estenent-se a gran velocitat. Presumptament, l’origen de les flames ha sigut una tempesta elèctrica i es descarta l’origen humà, segons fonts de la Policia Judicial lusa.

Comparteix

Icona de pantalla completa